L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 2 de setembre del 2020

Joan Cogollos rebutja l'acta de conformitat de Fiscalia perquè seria reconéixer els fets que li acusen.

El valler Joan Cogollos, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de la Safor-Valldigna (PAH), ha rebutjat la proposta de la Fiscalia continguda en el “acte de conformitat” perquè considera que seria reconéixer i acceptar els fets que li imputa el fiscal.

Joan Cogollos és valler (1946), professor jubilat, que ha exercit en molts pobles de la Safor, i s'enfronta a una pena d’un any i sis mesos de presó, perquè la denuncia dels agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil indica que es va comportar de forma violenta i proferí insults en un cas de desnonament a Oliva on participava com a membre de la PAH (Plataforma Afectats Hipoteca).

Firmar l'acta de conformitat de Fiscalia implicaria el més segur que tot quedara en una multa, però Cogollos vol demostrar en contra dels informes i versió policial que mai no va actuar amb força contra els agents, presents en el desnonament ordenat per un jutjat de Gandia, tal com publica el diari Levante-EMV. 

Només reconeix moments de tensió entre els membres de la PAH i els agents, però com sempre ha fet i ací vam publicar en el seu dia, nega la violència i insults que li atribueixen en l'atestat policial i per això està disposat a arribar fins al judici, per demostrar que en cap moment ha actuat com indica el Ministeri Fiscal i que tant ell, com la resta de membres de la PAH, exercien una acció en defensa dels drets humans.

 

Joan Cogollos va militar en els anys 60 en plataformes obreristes com Autonomia Obrera i la HOAC (Germanors Obreres d'Acció Catòlica). Ha format part del Col.lectiu de Mestres de la Safor i del SATE, i ha coordinat activitats en la Universitat d'Estiu de Gandia, en l'Escola d'Estiu Marina-Safor i en el marc d'Acció Cultural del País Valencià.

Sempre ha estat una persona lluitadora i activista des de la “no violència”,  compromès amb moviments com el 15-M i la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques. La seua trajectòria per la lluita dels drets humans ha estat avalada  per l’entitat "Pels Pobles de la Safor", que  li va concedir el Premi Circ de la Safor en reconeixement de tota una trajectòria vital de compromís amb el medi ambient i amb la societat. 

Més informació: 

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2019/08/joan-cogollos-pot-ser-condemnat-any-i.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2018/12/jo-tambe-soc-joan-campanya-en-suport.html