L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 24 de setembre del 2020

L'oratge que ens ve: Primer cap de setmana de la tardor amb un episodi de fred i vent

 

A partir d'avui s'inicia una entrada de vent fred polar al nord peninsular amb la qual cosa les temperatures han iniciat un descens, però serà  demà quan el termòmetre baixea notablement amb l'entrada d'aire polar molt fred. El descens serà tant per a les temperatures diürnes com les nocturnes, amb baixades de 10 °C en punts de l'interior peninsular.

 

El vent bufarà demà del nord al Cantàbric, nord-est peninsular i Balears, amb ratxes de 80-90 km/h, contribuint a una sensació tèrmica més baixa. Per tant, el primer cap de setmana de la tardor serà fred en la península, i no s'espera que les temperatures es recuperen en uns dies, amb la qual cosa en moltes zones peninsulars les màximes no arribaran a 20º C graus i les mínimes a 10 °C.

I tot això pot dur a les primeres nevades en la serralada Cantàbrica i Pirineus, on s'espera una tongada apreciable.


La predicció que fa l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per al País Valencià és semblant, amb un enfonsament de temperatures màximes entre els 6° i els 7 °C  i no es confia a superar els 25 °C durant el dia. Les mínimes registraran un descens de 4 °C fins a arribar als 14 °C la nit de dissabte/diumenge. 

Tindre cels pocs ennuvolats i el vent bufarà del nord-oest, de moderat a fort a Castelló, i moderat a València i Alacant. 

 

El perquè del canvi

Una situació meteorològica perfecta per a un episodi de temps hivernal: un potent anticicló atlàntic a l'oest de la península i predomini de les baixes pressions sobre el continent europeu.  Aqueixa diferència de pressió entre les dues grans zones geogràfiques genera una entrada de vent del nord que arrossega masses d'aire polar sobre la península. 

I  com a contrast Canàries, on passarà tot el contrari: ascens de les temperatures demà per l'entrada d'aire càlid del continent africà carregat de pols en suspensió.  

Redacció basada en les previsions i mapes de eltiempo.es i d'AEMET