L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 20 de setembre del 2020

El valler Vicent Planells, ordenat diaca a la catedral de València

Ahir va ser ordenat diaca el valler Vicent Planells en un acte religiós solemne celebrat a la catedral de València per l'arquebisbe Cañizares. El temps de pandèmia que vivim va limitar la presència de fidels, familiars i amics i nomes 15 persones foren convidades a la cerimònia.

L'acte s'iniciava amb la litúrgia de la Paraula, i l’elecció del candidat, que precedirà a l’homilia pronunciada pel bisbe, per continuar amb les promeses i interrogatori del bisbe al futur diaca de la voluntat d’acceptar el ministeri, promesa de celibat i la voluntat d’imitar la vida de Crist. Després el diaca s’agenollava davant del bisbe per prometre respecte i obediència.

L’escollit, prostat a terra, escoltava les lletanies i tenia lloc tot seguit l’ordenació, la imposició de mans, en silenci, una acció simbòlica de la transmissió de la gràcia i de la missió ministerial en l’Església. Mentre el diaca restava agenollat, el bisbe amb les mans esteses, va cantar la pregària d’ordenació, on es demanava a Déu que devallés l’Esperit Sant, que els enforteix amb el do de la gràcia  per complir el ministeri.

 

L'ordenat va rebre l’estola diaconal i va ser revestit amb la dalmàtica, per acostar-se al bisbe que li lliurava el llibre de l’Evangeli i acabava el ritual de l’ordenació amb l’òscul de la pau del diaca amb el bisbe.

A partir d'ara, entre altres funcions, pot administrar el Baptisme, l'Eucaristia, beneir el matrimoni i portar el viàtic als moribunds, i presidir el ritu dels funerals i de la sepultura, sense celebració de l'Eucaristia.

Avui en l'eucaristia d'abans de la Pujà, Vicent Planells llegirà l'Evangeli, la primera homilia i farà la primera predicació.

Remés