L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 15 de setembre del 2020

L'alcalde Sergi González gestiona davant Subdirecció General per a la Protecció de la Costa un canvi de prioritat de les actuacions en el litoral valencià.



L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha mantingut una reunió amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz, on com a nota positiva cal destacar que s’ha acordat revisar la priorització de les actuacions en la costa valenciana, amb la finalitat d’aplicar solucions al més prompte possible en la
platja de la Goleta. 
 
 
Cal recordar que l'últim informa sobre la priorització d'actuacions en la cosa és del 2015, i Tavernes va estar classificada com actuació de prioritat mitjana. L'alcalde ha recordat al responsable de la Protecció de la Costa que la situació ha canviat molt en aquests anys, tant que no s'havia donat mai la circumstància de tancar part de la platja en agost, i per tant cal revisar la priorització.   

 
 
Compromís no està perdent el temps, i les actuacions darreres ho avalen. Així la setmana passada l'alcalde Sergi Gonzàlez, gestionava l'abocament d'arena a la Goleta perquè servira de primera defensa davant dels temporals de tardor, ahir mantenia una reunió amb el diputat Joan Baldoví on es va acordar demanar una partida en el PGE per avançar en el projecte de regeneració de la platja, i avui tenim aquesta gestió amb la Subdirecció General per a la Protecció de la Costa, que esperem siga positiva.
 
Sergi González ha assenyalat que “ plantejar una nova revisió de les actuacions en la costa valenciana és molt important. Implica prioritzar solucions als problemes en la platja de la Goleta. Esperem que el compromís adquirit per Protecció de la Costa siga ferm i les actuacions necessàries es realitzen tan prompte com siga possible”.
 
 
Per altra part, Ángel Muñoz que com a alacantí que és deu ser bon coneixedor del litoral valencià, ha remarcat que són coneixedors de la problemàtica de la platja de la Goleta i del tancament el mes d’agost i la revisió permetrà accelerar les actuacions. A més, s'ha assenyalat que la pujada del nivell del mar, més tempestes, l’urbanisme desmesurat i la baixada de l’aportació de sediments fluvials han agreujat la situació de la platja de la Goleta.

Tal com ja hem informat, Demarcació de Costes va començar la setmana passada les tasques de regeneració de la platja de la Goleta amb la reposició de 20.000 tones d’arena per a protegir les edificacions de cara a futures tempestes.