L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 16 de setembre del 2020

L'oratge fins diumenge, entre una Borrasca Freda Aïllada i un Medicane entre Itàlia i Grècia

 
No està previst que ens assabentem ni ens afecte massa, però estem sota la influència d’una Borrasca Freda Aillada (BFA) que s'aproxima a les costes de l'oest peninsular.
 
La Borrasca Freda Aïllada ens deixarà pluja variable en bona part de la península, i amb acumulats superiors de 100 l/m2 al sud del Sistema Central, a Galícia i en zones de l’interior. A València, les pluges poden començar demà dijous per la vesprada, i continuar el divendres, però poca cosa. AEMET anuncia intervals nuvolosos a cel ennuvolat a partir de la vesprada, i pluges de forma dispersa en el litoral.
 

 
Atenció al dissabte, que ens pot afectar el cicló temporal que s’està formant entre Itàlia i Grècia, amb alguna probabilitat de pluja.


Un  Medicane entre Itàlia i Grècia

Com a resum, direm que la Península Ibèrica i Ses Illes es troben ara mateix entre dues borrasques molt particulars. Una  Borrasca Freda Aïllada (BFA) que es despenja enfront de les costes de l'oest peninsular i presenta alguns trets subtropicals o tropicals.
 

La tempesta subtropical (o tropical, encara que semble rar) que es forma en el Mediterrani central. Les últimes imatges del satèl·lit són impressionants. És el que anomenem  com a “Mediterranean tropical-like cyclone” o “Medicanes" (Mediterranean hurricanes), en compartir trets amb els ciclons tropicals.
 
Els models assenyalen que podria ser intens, amb ratxes de vent sostingudes de prop de 100 km/h i ratxes màximes de més de 150/160,  afectant el sud de Grècia durant el divendres i pluja que pot superar els 200-300 mm per la profunda convecció al voltant del nucli. Se l’ha batejar per l'Observatori Nacional d'Atenes com Lanos, però també l'han denominat Cassilda.

 

Aclarim: Un menyspreu  als lectors i lectores de La Cotorra

Hi ha qui qualifica la informació que us oferim com a pamflet. Ni ens molesta ni ens lleva la son. Si que ens preocupa més que es  copie  l’actuació del PP,  que diu que som una publicació de fakes news. 

Lamentem el menyspreu als nostres lectors i lectores, a la seua intel·ligència, a la seua capacitat de discernir.  En dir que som un pamflet, es tracta als lectors com a persones no preparades, que no saben què lligen.

Nosaltres pensem tot el contrari: vostés saben que la nostra informació és contrastada i veraç i per això ens lligen. El  pamflet és falsedat i deformació, difamació i mentida, desinformació,  cosa que ací no trobaran. . 

Molesta que informem sobre Tavernes, i més que res que donem informació de la gestió municipal, de la política local, de l’Ajuntament. I molesta perquè la nostra informació deixa a les clares quins partits estan treballant pel poble.