L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 1 d’agost del 2019

Joan Cogollos pot ser condemnat a any i mig de presó per haver-se oposat a un desnonament.



El professor Joan Cogollos i Fons, fill de Tavernes (1946) encara que ha exercit fins la jubilació a la Safor, s’enfronta a una pena d’un any i sis mesos de presó, perquè segons la denuncia dels agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil es varen comportar de forma violenta i proferiren insults en un cas de desnonament a Oliva on participava com a membre de la PAH (Plataforma Afectats Hipoteca).

La denuncia és contra Joan Cogollos i també contra les dues persones desnonades, i els tres acusats neguen les acusacions. El jutge ha decretat la vista oral sota l’acusació d’atemptat i lesions als agents policials, i el fiscal sol·licita un any i sis mesos i el pagament de multes. Però per ala PAH, com va dir en el seu moment, el seu delicte ha estat resistir pacíficament a un desnonament en el que 4 menors van quedar finalment al carrer en Oliva. 



Els fets, com en el seu dia vam publicar, passaren el mes de setembre, i els membres de la PAH en no poder negociar el desnonament intentaren impedint-lo barrant la porta. Ara el fiscal en el seu escrit indica que els acusats es resistiren i empentaren als agents, però Joan Cogollos ja va indicar en aquells dies davant la denuncia dels agents que l’actuació va ser pacifica, sense violència física ni insults, com demostrarien les imatges i els testimonis que hauran de declarar.

Joan Cogollos ha estat de sempre una persona lluitadora i activista compromès amb moviments com el 15-M i la Plataforma d'Afectats per els Hipoteques. "Pels Pobles de la Safor" li va concedir el Premi Circ de la Safor en reconeixement de tota una trajectòria vital de compromís amb el medi ambient i amb la societat. 



Joan Cogollos va militar en els anys 60 en plataformes obreristes com Autonomia Obrera i la HOAC (Germanors Obreres d'Acció Catòlica). Va formar part del Col.lectiu de Mestres de la Safor i del SATE. Ha coordinat activitats en la Universitat d'Estiu de Gandia, en l'Escola d'Estiu Marina-Safor i en el marc d'Acció Cultural del País Valencià.

La XXIV Coordinadora Estatal de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca va aprovar en el seu moment donar suport a Joan Cogollos perquè consideraven que patia la repressió de la Llei Mordassa. La Coordinadora assenyala com és de trist vore com les companyes en contra dels desnonament són criminalitzades i els lluitadors poden en presó només per defensar amb la resistència passiva un dret consagrat en la Constitució com és el dret a l'habitatge.