L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 13 de setembre del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Què trist i quan lamentable és comprovar com hi ha qui "vol traure rèdit polític de la pandèmia"


Molt trist i molt lamentable vore que el dolor, les preocupacions, el neguit de tanta gent, són arguments servits per traure profit polític, en lloc de col·laborar i treballar per donar tranquil·litat i seguretat als veïns. Així ho considerava el regidor de Compromís, Quique Chofre, quan afirmava que “s'ha de ser molt roí per voler traure rèdit polític d'aquesta pandèmia!... a tota costa!!.  

El regidor responia al PP i afirma que “la informació que disposa l'Ajuntament és la mateixa a la que ells poden tindre accés i que es publica des de Salut Pública”. I ací ens podriem preguntar: "Quin interés tenen els responsables del PP de Tavernes a coneixer dades i situacions personals dels infectats/des"? Són ells qui donaran solucions als seus problemes, o ho farà Sanitat, que és qui està actuant? Perquè eixa demagògia de voler culpar a l'Ajuntament, quan tothom sap que només la Conselleria de Sanitat dóna xifres i també sap com les dóna, sense explicacions? Per molt que diguen, no hi ha cap Ajuntament que informe res més que de les xifres pelades, que es reprodueixen en milers de llocs de xarxes i premsa.

 

Desinfecció de carrers i edificis públics i residències. Ha informat?

El regidor de Compromís denuncia una “obssessió (del PP) de desgastar, desgastar, sense preocupar-se de la veritat.." i això afirma que "demostra la qualitat política, o inclús personal, dels representants del PP del nostre municipi”. I afig que el govern municipal fa tot el que pot perquè es complesquen les condicions de seguretat indicades pel Govern nacional als espais públics, amb una actuació de total responsabilitat. 


Servei d'Ajuda a Domicili. Ha informat?

Les dades de la Covid-19 les dóna Salut Pública, que gestiona i controla l'evolució de la pandèmia, no l’Ajuntament, que sí que ha posat tots els mitjans per col·laborar en les tasques que li han demanat. Ho ha deixat ben clar la regidora de Sanitat, Mònica Palomares Bixquert, professional de la sanitat, que davant la postura del PP ha remarcat que “l’Ajuntament no te autorització per donar xifres, més enllà que les que publica Conselleria”.

 

Repartiment moltes vegades de mascaretes a la població. Ha informat?

Compromís li recorda al PP que el govern municipal ha treballat incansable en el reforç dels serveis d'atenció i protecció a les persones necessitades (Serveis Socials), ha canviat protocols i reforçat les tasques de neteja i desinfecció,  ha reduït i eliminat les taxes possibles i ha ampliat els terminis de pagament de diversos impostos donant facilitats als veïns, entre moltes altres qüestions (tauletes per estudiants, activitats de reforç, repartiment gratuït de mascaretes, Ajuda a Domicili, coordinació amb entitats locals d'ajuda, etc, etc i etc). 

Unes actuacions sobre les quals nosaltres hem donat una complida i detallada informació als ciutadans durant mesos, cosa que ells no han fet en els seus perfils de facebook ni en altres mitjans.

 

Reunió amb entitats locals per coordinar ajudes. Ha informat?

La polèmica en les xarxes ha nascut perquè la portaveu del PP reclama de fa uns dies que l’Ajuntament informe de les dades i casuística de la pandèmia a Tavernes, cosa que l'Ajuntament desconeix, no té competències, i no ho pot fer. ¿Per a què voldrà conéixer dades sensibles, mèdiques, quan sap que Conselleria de Sanitat no les dóna, quan sap que l'Ajuntament tampoc no les coneix?

La portaveu del PP, amb ús de la demagògia, demana “menys obscurantisme i més transparència”, i ho demana ella, que ha estat mesos i mesos sense donar cap informació de les dades. Ara, de fa uns dies, publica una captura del web de Conselleria i, ens vol fer creure que informa, quan no aporta res de nou al que tothom coneix per les xarxes, i més detalladament en aquests pàgines nostres des del passat mes d'abril. 

 

Circular recent del Departament de Sanitat. Ha informat?

Fins ara, per no preocupar-se massa d’informar i com exemple, dir-ne un ben recent:  no ha publicat la nota del Departament de Salut de Gandia dirigida a la ciutadania, cosa que si ha fet l’Ajuntament, tot i la importància per als vallers i valleres. Com tampoc ha publicat tantes i tantes notes i notícies d'interés general que informava l'Ajuntament (del qual forma part) en el web i facebook municipal.

Ara, amb demagògia, demana a l’Ajuntament que informe, quan ella va ser la més interessada en fer desaparéixer i eliminar l'òrgan d'informació municipal, el Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament, que actualment no existeix gracies al seu vot en contra. 

 

Facilitats als veïns. Nou calendari fiscal. Ha informat?

Demana transparència i informació, quan ella que també és Ajuntament, no informa (¿només és Ajuntament per cobrar indemnitzacions i dietes? A vore quan demana que les publique l'Ajuntament?).  Mireu el seu facebook, i comprovareu com durant tota la pandèmia ha esta ben minsa, ben escassa la informació de les disposicions i les actuacions fetes per l’Ajuntament en desinfecció, reducció de taxes, ajuda a col·lectius precaris, etc i etc.  No ha informat pràcticament res, sí que molt de pobles de fora,  i quan ho ha fet de Tavernes sempre en negatiu i criticant les actuacions de l'Ajuntament.

Com diu el regidor Quique Chofre, populisme. I com que no té propostes,  amb el populisme la demagògia, afegim nosaltres.