L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 20 de setembre del 2020

Un concert memorable, banda de la SIUM i cantants locals, en una aposta ferma "per una cultura segura"


Gran nit de música la viscuda ahir a la Plaça de l'escriptor Rafael Chirbes gràcies a unes grans interpretacions del conjunt de cantants locals que, acompanyats per les acurades interpretacions de la banda de la SIUM, dirigida per Carlos Sancho, ompliren de goig i satisfacció el cor i l’ànima de molts vallers amb melodies tradicionals valleres i cançons populars del moment més actual. Els cantants locals foren: L'Ajunt de la Bota, Ivan Sánchez, Nora la Cantaora, Ruben Sing A Song,  David Sanfelix, Elena Grau, Knnano Knna, Eimear Lisa i Daniel Kavanagh.


Un espectacle ben organitzat, i ben preparat en tots els detalls de sonorització i il:luminació, i que ens tornava a demostrar que, com recordava la regidora de Cultura i Festes en la introducció de l’espectacle, és possible celebrar esdeveniments culturals amb totes les màximes precaucions i complint estrictament les normes sanitàries, com ocorre en tots els esdeveniments que s’han celebrat al llarg de l’estiu i en aquestes atípiques festes que ens ha tocat viure.

L’aforament de la plaça que domina la Casa de la Cultura es va quedar petit, i foren molts els que escoltaren de fora el concert, això si, amb compliment de la distància social i l’ús de mascaretes.

 

 Un espectacle que, tot s’ha de dir, va comptar amb l’agraïment total que feren els cantants locals i la banda de música a l’Ajuntament de Tavernes, representants per l’alcalde Sergi Gonzàlez i regidors del govern municipal Compromís-PSOE. Hi assistiren també Cristina Fornet, presidenta de la Safor-Valldigna de la Federació Societats Musicals i Lute Fernández, vocal de la Federació, i membres de la Junta Directiva de la SIUM. En conjunt, un reconeixement complet fet a l’Ajuntament per l’aposta per la Cultura i la seua reactivació a nivell local, dins de les possibilitats actuals a nivell local. 

 

La musica en aquest cas, i una vegada més, com ha assenyalat la regidora de Cultura i Festes, es veia convertida “en un vertader bàlsam que ens reconforta en el dia a dia en els difícils moment que vivim. Així que cal cuidar la cultura i qui la fa possible”.

AI llarg de les dos hores de concert, es va desgranar sense cap problema el programa previst, amb uns cantants i un públic entregats cadascú a la seua tasca: els uns amb la interpretació de les peces escollides amb la màxima qualitat i els altres en el gaudiment de les interpretacions i demostrar-ho amb els grans i llargs aplaudiments.

 

Una excel·lent boqueta nit musical, que obre el camí a noves col·laboracions en aquesta línia i on els excel·lents cantants que té Tavernes, acompanyats per una excel·lent banda simfònica, poden oferir moltes actuacions i moltes nits memorables al veïnat de la ciutat. 

 

Tot un encert la programació de l’acte des de la Regidoria de Cultura i Festes, i un gran treball de la seus responsable, Encar Mifsud, que ahir més que mai va recollir el fruit d’un treball ben fet en el reconeixement de tots els participants.

 


REPORTATGE FOTOGRÀFIC