L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 14 de setembre del 2020

Festival de Cors de Festes del Poble amb la participació de les tres agrupacions locals

La programació cultural d’aquestes festes tan atípiques continuava anit amb la celebració del tradicional Festival de Corals que reunia les actuacions de les tres agrupacions coralistes del poble:  el "Cor XV de Març", la "Coral Bolomor" i per acabar el festival, la "Coral Marinyén".

Les estrictes mesures de seguretat sanitària van obligar a que tots els espectadors es registraren a l’entrada, es rentaren les mans amb gel hidroalcohòlic i prengueren seient en la plaça Rafael Chirbes, plena de cadires, arreglades de dos en dos i separades pels reglamentaris metre i mig.

 

L'acte presidit per l'alcalde Sergi Gonzàlez i regidors del consistori, va ser presentat per la regidora de cultura, Encar Mifsud mentre Francesc Boscà, president de la Coral Marinyén, va detallar cadascuna de les actuacions.

Cor XV de Març

La primera de les actuacions anà a càrrec del "Cor XV de Març". Abans de cantar "Kalliolle, kukkulalle", la cançó popular finlandesa, el tenor Antoni Camarena ens explicà com havien participat l’any passat al Festival Nacional de Corals finlandeses, essent el seu cor l’únic estranger. Ens recordà com la seua actuació a les escales de la catedral de Hèlsinki, en la plaça del Senat, ens demostrava que la música no té fronteres sinó que agermana les societats. 

 

Les obres interpretades foren:

Mas vale trocar del Cancionero de Palacio de Juan del Encina
Only time de Enya
Kalliolle, kukkulalle, Cançó popular finlandesa
Càntic a la Valll d’Antonio Chover
Hallelujah! de S. Orr

Dirigida per Fran Lledó 

Cor Bolomor.

 

Després actuà la coral Bolomor, acompanyats dels components de l’Ajunt de la Bota. Les obres interpretades foren

Tramussos d’África, popular valenciana
Piel de canela, los Panchos
Bon dia, els Pets
L’Estaca, Lluís Llach
Oh voso galo comadre, popular portuguesa

Dirigida per Ximo Mifsud 

Coral Marinyén

I finalment actuà la coral Marinyén amb les seues obres. Amparo Juan, balladora del Grup de Balls Populars de Tavernes col·laborà amb una magnífica interpretació de castanyoles amb l’obra "L’amo de son carabassa".

T’he mirat de Francesc Vila.- Lletra de Joan Farràs
L’amo de son carabassa, popular mallorquina
El vell Montgó, de Paco Muñoz
Alleluia de Leonard Cohen
La barraca d’Antonio Chover

Dirigida per Fan Lledó

Per qüestions sanitàries enguany no ha estat possible fer el "cant comú" que tradicionalment agrupa totes les corals per cantar  "La Barraca", popular vallera musicada per Antonio Chover