L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 8 de setembre del 2020

l'Ajuntament aconsegueix 134.000 euros per a la quarta edició del programa "Incorporat"



L'Ajuntament de Tavernes engegarà pròximament la quarta edició del programa Incorpora't gràcies a una subvenció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives gestionada per la Regidoria de Serveis Socials i que importa 134.000 euros, amb la participació de fons europeus. 
 
La Regidoria de Serveis Socials que dirigeix Noe Alberola, de Compromís (foto superior), desenvoluparà per tant, i per quart any consecutiu, aquest programa que en el seu inici va estar guardonat en els Premis al Bon Govern de la FVMP. 
 
"Incorpora't" premi de la FVMP

El projecte de creació i seguiment d'itineraris personalitzats d'inserció sociolaboral ha tingut una molt bona resposta de la ciutadania, i en cada nova edició s'han implementat noves fórmules per a aconseguir una cerca de feina positiva. Així, cal recordar des de la formació en el camp de l'hostaleria, amb un curs de cambrer de barra i sala, fins a un curs de conductor de carretons, manipulació de productes fitosanitaris, encaixador per a magatzems, noves tecnologies per a posar fi a l'escletxa digital i, fins i tot, un curs per a arreglar habitacions amb pràctiques incloses. 

 

El programa cada any presenta innovacions per tal de tenir un camp més obert i poder fer una recerca de la formació que s'adapte millor a qualsevol perfil d'una forma personalitzada. 

Noe Alberola, regidora de Serveis Socials de Compromís ha qualifica "Incorpora't com a "assessorament, formació, treball curricular, empatia, eines emocionals". La regidora, que està al capdavant del projecte des de l'inici, ha assenyalat que "és un espai on podem treballar el risc d'exclusió social per a combatre'l en primera persona, donant les eines necessàries, que són diferents per a cada persona. És una oportunitat real que condueix a la inserció laboral i recupera l'autoestima de totes les persones que passen pel programa".

 

La regidora Noe Alberola en un dels actes del programa

Igualment ha destaca que en el moment que vivim "és la oferta que ofereix el millor recurs per a pal·liar aquesta situació, un recurs professional aprofitable i essencial. El projecte està coordinat per l'equip base de Serveis Socials i un equip interdisciplinar format per psicòlegs i treballadors socials, un tàndem que ha fet una gran labor i que ha anat evolucionant positivament any rere any".

Tavernes ofereix una nova oportunitat que segur aprofitaran els veïns i les veïnes, especialment en els dos nuclis poblacionals de les barriades de Cantalot i Divina Aurora, zones on el risc d'exclusió social és més latent i el programa es una bona eina per actuar i anar revertint aquesta situació.