L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 18 de setembre del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Alerta Roja, moviment en defensa de la Cultura perquè "generalment en manca més que en sobra"


Hi ha hagut una protesta simultània en diverses ciutats de l’Estat promoguda per Alerta Vermella (#redalert) amb un objectiu clar i concret: demanar a les administracions públiques mesures urgents perquè el sector de l’espectacle i els esdeveniments puga treballar mínimament, qüestió de supervivència en temps de Covid-19.

Alerta Vermella, avisa de la complicada situació dels professionals de l'espectacle i ací entren tots i no només músics i artistes: la producció d'esdeveniments, els muntatges, la il·luminació,  la sonorització, etc. Demanen ajuda, que els deixen treballar, perquè com assegura el sector i és una realitat són un dels més segurs en aquesta pandèmia. I porten 6 mesos sense treball.

 

Sete Sois Sete Luas: Reconeixement al públic i a l'Ajuntament

La protesta simultània en 28 ciutats de l’Estat, entre elles València, convocades per Alerta Roja - engloba més de 90 associacions- s’han celebrat a l'aire lliure o en llocs amb registre d’assistència, assistència limitada i totes les màximes garanties sanitàries. En poc de temps s'anuncia una protesta conjunta internacional.

Una mobilització en defensa de la Cultura, i dels esdeveniments culturals. "No es tracta d’una protesta o una mobilització més, es tracta de mostrar d’una manera segura, elegant i impactant que el sector de l’Espectacle i els Esdeveniments està en #alertavermella".

 

Jazz de qualitat a la programació de Cultura

La Regidoria de Cultura de Tavernes ha fet un gran esforç, molt plausible en els temps que corren, per fer possible que la Cultura brillara entre nosaltres dins de les possibilitats i exigències sanitàries i també- i això s'ha dit des del primer acte cultural en el “Balcó de la Casa de la Cultura”-  com ajuda al sector. Tavernes es va avançar i, amb la seua gestió cultural,  des del moment que va acabar l’estat d’alarma va fer una aposta pel sector, va engegar l’esperit que ara veiem en el moviment Alerta Roja.

 

Concert de la banda. Guardant les distàncies socials i les normes de sanitat

El govern de l’Ajuntament de Tavernes (Compromís-PSOE) ha entès des del primer moment que s'ha de recolzar el sector des de la completa seguretat higiènico-sanitària. Al llarg de l’estiu ja es van programar esdeveniments culturals diversos i variats en un format novedós, que molts pogueren seguir per youtube, i  que batejaren com el “Balcó de la Casa de la Cultura”. Després tot un èxit davant una prova de foc com va ser el Festival Sete Sois, Sete Luas, i el concert de la banda simfònica, tot un exemple d’organització i seguretat reconegut en els comentaris del públic assistent, tant de fora com del poble.

 Som a Festes del Poble, unes festes atípiques de les quals han hagut de desaparèixer centenars d’actes.  I de nou l’aposta decidida del govern de Compromís-PSOE, plasmat a través de la Regiduria de Cultura, d’una aposta seriosa, coherent i plausible amb la programació el cap de setmana passat a la Plaça de Rafael Chirbés d’esdeviments culturals excel·lents.

 

Concert de corals. Total seguretat sanitària

Ara en aquest cap de setmana hi ha programats concerts d’Andreu Valor, el molt esperat de la banda de la SIUM i cantants locals i, com que no es pot oblidar els menuts, de Dani Miquel i Encadirats, mentre al pavelló multiusos, on tots els anys caben 1000 persones assegudes en les taules de la paella dels grans, es disposaran 400 cadires per als concerts, asseguts i amb estricte seguiment de les normes sanitàries. 

I acabem recordant unes estrofes de “La Cultura”, una cançó del cantautor Pi de la Serra, censurada i prohibida per a cantar en tants i tants concerts en l'època franquista. La podeu escoltar completa en youtube: https://youtu.be/o8HnoUljFBw


Cultura és una paraula delicada,
Tan perillosa com la dinamita,
Generalment en manca més que en sobra,
Generalment tothom en necessita.

La cultura és usada pels dos bàndols,
Els que la van desfent sense manies,
Perquè fa raonar i no és rendible,
Els campanuts tibats que se la guarden.

No cal que us capfiqueu, us repeteixo,
Que abans s'ha de menjar, jeure i pair,
Després ja en parlarem si en teniu ganes
Que ningú s'ha ferit per no llegir.

En fi, per un preu que crec raonable
Podràs mastegar un Sol,
Podràs mastegar un Sol,
Podràs mastegar un Sol, La, Si, Do, Re.