L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 16 de setembre del 2020

L'Ajuntament inicia uns cursos de formació en l'ús de desfibril·ladors

 
L'Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Sanitat que dirigeix Mònica Palomares, inicia els cursets de formació en l'ús de desfibril·ladors amb una primera fase dirigida principalment al professorat dels centre públics i concertats i propietaris d'establiments i conserge del Mercat Municipal. També hi han assistits alguns policies locals i funcionaris municipals.
 
L'alcalde Sergi González i la regidora, Mònica Palomares, han estat presents en una d'aquests sessions i han assenyalat que la idea de l'Ajuntament es continuar després en una segona fase de formació, que estarà dirigida a les persones que, per diverses causes o baixes per malaltia, no han pogut assistir ara.
 

La regidora Mònica Palomares, responsable de l’àrea de Sanitat, i que es sanitària professional, ha recordat que “les parades cardio-respiratòries són una de les principals causes de mort. Cada minut que passa esdevé vital per a la persona afectada. Cal actuar com més ràpidament millor, per això és important tindre un desfibril·lador a prop, i si estàs format, millor encara. Una ràpida actuació pot salvar la vida d’una persona”.
 
L'Ajuntament de Tavernes ha instal·lat fa unes setmanes un total de 14 desfibril·ladors, que sumats als 4 existents, ha transformat la ciutat en un espai cardio-protegit amb un index d'instal·lació molt superior a la mitjana espanyola.

 
 
Els aparells instal·lat són COMPLETAMENT AUTÒNOMS, van instal·lats dins d’una caixa, i per al seu funcionament i per poder-se traslladar a distància fora de la caixa, disposen d’una bateria especial d’una durada de 5 anys, amb la qual cosa no necessiten estar connectat al corrent elèctric perquè siguen operatius.  Hi ha uns quants desfibril·ladors, que tenen al costat un interruptor connectat a un endoll que serveix per a cridar directament al 112, en cas que cap persona tinga a mà un mòbil, cosa molt improbable avui en dia.