L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 20 de setembre del 2020

Informe aclaridor, i en especial per a vallers i valleres que encara es creuen les mentides del PP sobre la piscina

Ho vam dir i ho acomplirem: desmentirem totes les falsedats que el PP escampe sobre la piscina. És molt fàcil de demostrar que menteixen. No és la primera, ni segona, ni tercera, ni quarta... ni segurament l'última que ho fem, i ens sap greu haver de repetir qüestions ja explicades i moltes vegades.

Resulta incomprensible que mentesquen sobre la piscina, quan tots tenim clar qui va fer "l'empastra". Tot Tavernes sap qui va concedir l'obra a una empresa que Intervenció va valorar amb 0 (zero) per recursos econòmics. I serà la falta de recursos econòmics qui determinarà el concurs de creditors o "quiebra de l'empresa", que  va passar a estar intervinguda per la justícia durant anys i anys.

Una altra vegada, en boca de la portaveu, el PP menteix, i ella ho sap, sap que no és certa ni de lluny l'afirmació que el govern de Compromís ha paralitzat  10 anys la piscina. Això és una falsedat. Sap perfectament que la concessió del govern anterior del PP va donar  la propietat de la piscina a Metroval Acqua durant 40 anys. La piscina no ha estat mai propietat de Tavernes tots aquests anys, i per no ser l'amo, l'Ajuntament no podia actuar, ni tan sols fer manteniment, fins la liquidació del passat mes de gener, fa 9 mesos. 

I tot això la portaveu del PP ho sap. S'ha dit, s'ha explicat mil vegades, l'ultima en el plenari del passat mes de gener, quan s'aprovava la liquidació que restituïa la propietat al poble, que per cer el PP no va aprovar.  

Ho tornem a explicar de manera resumida:

- L'any 2016, en ple procés judicial del concurs de creditors, l'empresa no es reflotava econòmicament i el govern de Compromís va proposar al plenari recuperar la propietat de la piscina amb un procediment judicial d'incompliment de contracte. Només el PP, entre ells la portaveu, va votar en contra de la proposta de recuperar la piscina per al poble.

El PP vota en contra de recuperar la piscina

 - El plenari va demanar informe al Consell Jurídic Valencià perquè avalara que el procediment iniciat per l'Ajuntament era correcte. Es volia tindre la certesa jurídica per no endarrerir la recuperació. El PP es va oposar i va votar en contra de demanar l'informe.  Sempre posant traves.
 
- A finals del 2018, no fa dos anys encara, es coneix la sentència judicial de la demanda, que donava la raó a l'Ajuntament. La sentència diu: qui ha incomplit les seues obligacions i ha abandonat les obres sense concloure-les, ha estat el contractista”. Culpable l'empresa i, de rebot,  el PP per concedir la piscina a una empresa de valoració econòmica 0 (zero). 
 

La sentència arribava 8 anys després de la "quiebra" de l'empresa, i repetim, en tot eixe temps Tavernes no era l'amo de la piscina, ni l'Ajuntament ni el govern de Compromís podia actuar en res, ni tan sols en el manteniment de l'edifici. Clarament menteix:  parla de 10 anys i ni tan sols fa 10 anys que Compromís governa.

- Atenció i important:  La sentència de finals del 2018 permetia iniciar el procés administratiu de rescat de la piscina per al poble. Però perquè la piscina fóra de Tavernes, primer s'havia de liquidar: comprovar i valorar tota l'obra feta per saber la quantitat a pagar per l'Ajuntament a l'empresa, si era escaient.

- Això va implicar començar un procés tècnico-administratiu, amb participació de tècnics especialistes de fora de l'Ajuntament, que estudiaren en pèls i senyals l'estat d'edifici i instal·lacions i valoraren l'obra executada i el que faltava per executar. La diferència serà el valor de liquidació.

Només Compromís, PSOE i CS aproven la liquidació

- Va ser en el plenari de gener del 2020 (d'enguany), una vegada acabat el procés liquidador i amb els vots a favor només de Compromís, PSOE i Ciudadanos, quan es va aprovar 36.781 euros com a liquidació a la concessionària, poder rescindir la concessió de la piscina coberta i que passara a ser propietat de Tavernes.

- L'alcalde Sergi González ho va dir i ho va remarcar en eixe plenari: només després de fer efectiva la liquidació, Tavernes recuperarà la propietat de la piscina. I  podrà acabar les obres i obrir-la. D'això en fa 9 mesos, amb una pandèmia pel mig que ho ha paralitzat tot. On estan els 10 anys que diu la portaveu del PP? Quina manera de mentir!!! 

Actualment es treballa en el projecte d'acabament de les obres i els procediments de licitació. El plenari determinarà si la gestió serà municipal, mixta o es concedirà l'explotació a una concessionària, però ara amb millors condicions per a Tavernes que no partim de res, sinó hi ha molta obra executada.

Entesos, PP i senyora portaveu?  Compromís va heretar la gran "empastra" del PP, i ha tingut durant anys les mans nugades pels procediments judicials, i la santa paciència d'aguantar el posicionament en contra del PP, que tot i ser el culpable per la mala gestió que fa fer en la concessió a Metroval Acqua, en lloc d'ajudar ha estat i ha votat sempre en contra de recuperar la piscina per al poble.