L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 17 de setembre del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Al final el que queda és que hi ha un comunicat junt a la dreta local en contra de de la Cultura i del govern local


Desitgem que quede en una anècdota l'acompanyament a la dreta contra el govern progressista Compromís-PSOE, i les justificacions que ningú ha demanat, i ja se sap “Excusatio non petita, accusatio manifesta”. Es vol justificar allò que és injustificable, i vénen les contradiccions i embolicar més la madeixa

Senyores i senyors dels partits de l’oposició, compromesos i compromeses amb el seu partit, palmeros i altres,  d'acord:  s’ha de treballar per la cultura però... ens poden explicar com es treballa per la cultura oposant-se a la celebració d'actes culturals i demanant que no s’hi celebren?

Els arguments en contra d'actes cauen pel seu pes, més encara quan Tavernes ha celebrat esdeveniments culturals i musicals, amb total seguretat, cas del festival Sete Sois Sete Luas, a l’agost o el concert de la banda de la SIUM, junt als actes del Balcó de la Casa de la Cultura, on hi havia centenars i centenars de cadires, separades amb la distància social i amb tota la resta de mesures de seguretat.

La feblesa dels arguments de l’oposició és patent. Tavernes pot celebrar actes amb totes les mesures de seguretat, ja ho ha fet, també com s’estan fent en tants pobles i localitats. I les mesures que es prenen són immillorables, més i millors són les mesures que s’apliquen en els actes culturals que les que trobem en les aglomeracions del mercat del dijous o d’un  supermercat, i fins i tot en actes familiars com  dinars, sopars o aniversaris.

¿A que ve que es recorde la infecció d’unes professores del CEIP Alfàndec i Sant Josep Patronat dins dels arguments que demanen la prohibició en contra dels actes culturals?. I damunt que s’exagere qualificant de “brots” unes infeccions aïllades de dues persones, sense cap afecció a l’alumnat. No hi ha hagut cap brot en cap dels dos centres escolars. Més respecte a les comunitats educatives afectades. (Ara, després d'haver publicat nosaltres el text anterior,  ja ho han rectificat i diuen "casos")

I efectivament, tenen raó: no estar d'acord amb qui governa (Compromís i PSOE) no és estar al costat de la dreta. Però això s’ha de demostrar. I en els temes importants des del juliol del 2019, mai el  seu vot ha estat de recolzament al govern en els grans temes del poble, els últims en els pressupostos del 2020, pensem amb qui han votat.

Podem dir molt, els uns i els altres, però sempre queden els fets i estan ben clars: han firmat un posicionament polític amb la dreta local, amb els representants locals d’un partit corrumpte com el PP, amb els antinacionalistes i anticatalans del CS (vostès que respiren vents d’ER) per anar contra la Cultura, contra el govern progressista de Compromís-PSOE. I això és el que hi ha i ens queda als veïns i les veïnes. Tot el demés, excuses de mal pagador.