L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 10 de setembre del 2020

MOLT IMPORTANT I DE LECTURA RECOMANADA: L'Ajuntament informa de les actuacions a seguir en cas de possible contacte i/o infecció Covid-19


L'Ajuntament apel·la a la responsabilitat individual dels ciutadans per a contenir la covid-19 i evitar que seguesquen augmentant els casos a Tavernes.

L’Ajuntament ha donat a conéixer una nota informativa del Departament de Salut de Gandia, on ens indica com hem d'actuar si hem estat en contacte amb una persona que haja donat positiu per Covid-19, i que és considera contacte estret I no estret.

Cal extremar les mesures a les persones que es troben dins dels grups de risc, ja siga per edat avançada o per patir una malaltia crònica. És fonamental mantenir la distància social, fer servir mascareta i extremar la higiene de mans.

Després de detectar un cas positiu per Covid-19, els serveis sanitaris fan una enquesta detallada on s’avalua l’exposició de tots els contactes personals durant el període de transmissió. 

Si l’exposició d’una persona compleix criteris de risc, des dels serveis sanitaris es posen en contacte amb ella per realitzar les proves i les recomanacions d’aïllament corresponent i avaluar l’estat de salut. 
 
 


 
ES CONSIDERA UN CONTACTE ESTRET
 
Se li sol·licitarà la prova PCR i se li indicarà l’obligació d’estar confinat 14 dies SENSE EXCEPCIÓ encara que la prova siga NEGATIVA.  Les autoritats competents poden efectuar una visita de control en qualsevol moment i sancionar-la si no està en el domicili per posar en risc la salut pública.

Es considera contacte estret: més de 15 minuts, menys de 2 metres de distància, sense mascareta.

El confinament s’entén  aïllat en casa, sense eixir al carrer. I si viu amb familiars, s’ha d’aillar en una habitació que tinga bany propi, Cal desinfectar el màxim sempre després de cada ús, en el cas que siga un bany compartit.

SI ES CONSIDERA CONTACTE NO ESTRET


Es recomana precaució i limitació de contactes socials als màxim. Extremar les mesures de precaució (mascaretes, rentat de mans i distancia de seguretat).

Cal estat pendent i observar símptomes (febra, mal de cap, mal de gola, diarrea, vòmits, escalfreds, dolor muscular, falta d’olfacte i/o gust) i contactar immediatament NOMES EN CAS D’AQUEST SÍMPTOMES al Centre de Salut