L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 15 de setembre del 2020

Tavernes incrementa els infectats després del brot d'ahir. Barx també incrementa significativament els contagiats.


 
 
La Conselleria de Sanitat acaba de donar les dades actualitzades dels municipis valencians fins el diumenge dia 13 inclós, on s'observa un increment del total d'infectats a Tavernes, que ha passat dels 73 totals de la pandèmia que teniem ahir als 82 d'avui. Això suposa que des del passat divendres fins diumenge, són 9 persones les infectades a la nostra població, xifra que està en consonància amb la situació d'ahir, quan coneguerem un brot a la nostra ciutat amb 7 infectats, a més de l'infecció en el Col·legi Patronat.
 
Els infectats PCR+14, o siga 14 dies en quarantena, han passat dels 18 PCR+14 d'ahir als 24 PCR+14  d'avui, segons les dades que publica la Conselleria de Sanitat. Això implica un increment de 6 persones PCR+14, però si pensem que els infectats han estat 9, haurien de ser 27 en total. Eixa diferència (-3) són les persones que han superat la malaltia i no estan en quarantena. El nombre de defuncions, 13, es manté invariable des del maig.
 
Quan a la resta de poblacions de la Valldigna, tenim algunes variacions respecte al que ahir vam publicar. Simat té actualment 14 infectats totals, però no té cap cas infectat en PCR+14 dies, la qual cosa vol dir que les persones que fins ara estaven en quarantena, ja estan guarides. Benifairó es manté igual que des del principi: 0 en tots els paràmetres, essent una de les poques poblacions valencianes que es lliura d'afecció de la Covid-19.
 
No podem dir el mateix de Barx, que en l'actualització d'avui no presenta bones dades: Un total de 9 infectats durant tota la pandèmia, quan eren 3 fa uns dies, o siga un increment de 6. Fa uns dies les persones PCR+14 eren 2, i si sumem els 6 nous infectats, havien de ser 8, però la Conselleria de Sanitat en publica 7 persones PCR+14, cosa que ens indica que 1 persona ha superat la malaltia i la pandèmia.
 
Totes les dades que publiquem, les d'avui, les d'ahir... i aixi remuntant-nos cap arrere fins a abril, molts mesos ininterromputs, són totes dades oficials de la Conselleria de Sanitat, que obtenim del seu web, i després som nosaltres qui fem les gràfiques com tants mesos realitzàvem, o preparem les captures de pantalla,  o analitzem i expliquem el resultat.
 
Consultar el web de Conselleria de Sanitat i informar ho pot fer qualsevol persona, qualsevol polític, qualsevol partit, sense cap problema si hi ha interés. Nosaltres ho fem, i es pot comprovar que les dades que donem des de fa mesos són verídiques, ni son Fake News ni formen part de cap pamflet.
 
Informació seriosa. I així ho entenen els 4.507 amics que tenim i ens segueixen, les  1.700 lectures diàries de mitjana que tenim dels 14.300 articles publicats i ahir més de 5.600 lectures per les circumstàncies especials. I que poden estar segurs que seguirem informant amb periodisme de seriositat, comprovant i consultant dades, contrastant fets, com sempre durant els 12 anys que duem d'informació local.