L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 22 de setembre del 2020

La reconstrucció de la Goleta continua amb l'objectiu de protegir-la contra els efectes de futurs temporals


Els treballs de reposició d'arena a la zona nord de la platja de la Goleta continua al llarg del dia amb el tràfec de camions de gran tonatge que aporten el material mentre altra maquinària pesada treballa per escampar-la i anar reconstruint una platja que, amb bastant probabilitat, desapareixerà amb els primers temporal forts de la tardor o de l'hivern.
 
 
Però com vam indicar en els inicis dels treballs, l'objectiu de la Demarcació de Costes ara mateix més que reparar els efectes de la transgressió de la mar, és construir una franja de platja que servesca de protecció de la primera línia d'edificis, i fins i tot, impedesca l'entrada de les ones en la urbanització, com va passar el passat gener. Una tasca obligada per la desaparició de l'arenal d'uns 30 metres d'ample que hi havia en aquest lloc abans de les modificacions en l'espigó de Cullera.
 

 
 
No cal ni dir que, amb la temporada estival pràcticament acabada, tornar a refer la platja no tindria massa sentit, però la missió és de caràcter preventiu. Una aportació d'arena que no estava prevista, però que després de comprovar els efectes del darrer temporal, era necessària  i així es va considerar des de l'Ajuntament, iniciant l'alcalde Sergi Gonzàlez gestions amb els responsable de Costes, per aconseguir aquesta actuació d'urgència que va a suposar l'abocament d'uns 20.000 metres cúbics d'arena amb un cost sobre els 120.000 euros.
 

Entre les últimes accions "polítiques" dutes a cap des del consistori valler cal assenyalar la reunió telemàtica mantinguda per l'alcalde  amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa del Ministeri de Madrid, l'alacantí Ángel Muñoz, on es va acordar revisar la priorització de les actuacions en la costa valenciana del Ministeri, amb la finalitat d’aplicar solucions al més prompte possible en la platja de la Goleta.  Ara cal esperar i vore si, finalment, es tradueix en una realitat més concreta.

 

Una altra actuació , aquesta a nivell de partits polítics, va ser la protagonitzada fa uns dies pel diputat de Compromís, Joan Baldoví, que acompanyat per responsables locals de la Safor-Valldigna, va anunciar en el mateix lloc de la platja de Xeraco on s'extrau l'arena, que presentaria una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat perquè contemplen una partida destinada al projecte i execució de la regeneració de les platges de la comarca. No seria la primera vegada que Joan Baldovi presenta aquesta demanda, l'anterior va ser rebutjada en el Congrés amb els vots del PP i Cs, el soci en l'aprovació dels darrers PGE.
 
 
 
Tal com es va acordar en una reunió de tots els partits locals a l'Ajuntament per tractar els problemes de la platja, tots els partits anaven a posar el major interés per involucrar els màxims responsables polítics en accions que siguen una recerca en la solució definitiva.