L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 10 de desembre del 2018

Jo també sóc Joan: Campanya en suport del valler Joan Cogollos i contra la Llei Mordassa



Joan Cogollos i Fons és professor,  fill de Tavernes (1946), encara que professionalment ha exercit fins a la seua jubilació molts anys a la Safor. Ha estat sempre una persona lluitadora  i activista compromès amb moviments com el 15-M i la Plataforma d'Afectats per els Hipoteques. "Pels Pobles de la Safor" li va concedir el Premi Circ de la Safor en reconeixement de tota una trajectòria vital de compromís amb el medi ambient i amb la societat. A la fotografia Joan es dirigeix als concentrats contra el desnonament d'Oliva. 

Joan Cogollos va militar en els anys 60 en plataformes obreristes com Autonomia Obrera i la HOAC (Germanors Obreres d'Acció Catòlica). Va formar part del Col.lectiu de Mestres de la Safor i del SATE. Ha coordinat activitats en la Universitat d'Estiu de Gandia, en l'Escola d'Estiu Marina-Safor i en el marc d'Acció Cultural del País Valencià.

Ha estat mestre en el col·legi Els Pujols i en diversos municipis de la Safor i la Vall d'Albaida com la Font d'en Carròs, Terrateig, Palma, Beniarjó, Gandia (Sant Francesc de Borja) i Oliva.


La XXIV Coordinadora Estatal de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca ha aprovat donar suport a Joan Cogollos, que pateix la repressió -una vegada més- de la Llei Mordassa. El seu delicte:  haver-se resistit pacíficament a un desnonament en el que 4 menors van quedar finalment al carrer en Oliva, i pel qual està investigat.

La Coordinadora assenyala que és trist vore com les companyes en contra dels desnonament estan sent criminalitzades arreu de l’estat, i alguns lluitadors contra els desnonament poden entrar en presó només per defensar amb la resistència passiva un dret consagrat en la Constitució: el dret a l'habitatge.

La plataforma s'ha mobilitzat a nivell estatal en suport del valler Joan i de denúncia de la Llei Mordassa, i informa que la manera de col·laborar és enviar-los una foto selfie amb un full on aparega escrit “Jo també sóc Joan. NO a la Llei Mordassa” al llarg de la setmana.

Totes les fotos formaran part d’un àlbum a les xarxes socials de la PAH i se sumaran a la campanya estatal en suport del nostre company.