L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 9 de setembre del 2020

Les dades de la Covid-19 no canvien avui a Tavernes, que manté l'índex per davall de la mitjana valenciana


L'actualització d'avui de la Conselleria de Sanitat no ofereix cap canvi a Tavernes respecte a la situació que vam publicar avui, com tampoc hi ha canvi en la resta de localitats de la Valldigna.

Cal indicar que Tavernes és una de les localitats de la Safor que presenta amb 93’02 casos per 100.000 habitants l'índex per sota de la mitjana del País Valencià, que és 125'37. De la resta de pobles de la Valldigna, cal citar com a emblemàtic Benifairó, amb index 0 (zero) que és també una de les 3 pobles que a la Safor-Valldigna no ha patit cap cas Covid-19; Simat té un index de 30'04 també per davall de la mitjana mentre Barx amb 156'62 és l'única que sobrepassa la mitjana valenciana. 

Al costat de Tavernes, i com poblacions per sota de la mitjana valenciana trobem, per ordre ascendent d'índex (vore el quadre) a Benifairó, Beniflà, Guardamar, Castellonet, Palmera, Palma de Gandia, Piles, Vilallonga, Simat, Xeresa, l’Alqueria i Tavernes.

De les 3 poblacions de la Safor-Valldigna més poblades (amb més de 10.000 habitants) també és Tavernes la que té l’índex més baix, perquè Gandia té 262,87 i Oliva 274,89.

La pandèmia de Covid-19 continua afectant els pobles de la Safor-Valldigna, i en l’actualització de contagis per municipis oferida avui per la Conselleria de Sanitat i segons xifres del passat dilluns, dia 7,  tenim un índex de contagis dels darrers 14 dies del 228, 62 per 100.000 habitants quan l'anterior, del 3 de setembre, era de 185,57, és a dir, un augment del 23,19 %.

La  pressió hospitalària està controlada, però també ha crescut les persones ingressades, que eren 17 el dia d’ahir, 1 a la Unitat de Vigilància Intensiva  .

Si no respectem les normes de seguretat, els contagis no van a parar i anem camí de 1.000 a l'Àrea de Salut des de l'inici de la pandèmia. Cal fer cas a les autoritats sanitàries, que una i altra vegada insisteixen en el distanciament, mascaretes i neteja de mans.


Quadre general publicat a Diari Serpis