L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 22 de setembre del 2020

Des de les 15:31 hores som a la tardor i per divendres tindrem entrada d'una massa d'aire polar i baixada de temperatures

 

A les 15.31 hores d'avui dimarts, 22 de setembre, hem entrat oficialment a la tardor. L'estació durarà 89 dies i 20 hores i s'acabarà el 21 de desembre, i com altres anys, i perquè ací ningú no s'ha preocupat de posar el rellotge a l'hora que li correspon pel fus horari geogràfic de la Peninsula, la matinada del pròxim 25 d'octubre, diumenge, endarrerirem una hora la busca del rellotge, i això durà a que es faça de nit una hora abans. I de nou, el cos a acostumar-se.

i l'entrada de la tardor ens arriba amb la previsió d'un canvi important a partir del divendres i que ens durarà uns quants dies: tota la península caurà sota la influència d'una massa d'aire polar, i amb baixada de temperatures que començaran dijous pel nord peninsular.

Serà a partir d'aleshores, segons les previsions d'AEMET, el moment d'inici d'un canvi brusc perquè l'entrada d'aire fred serà general, i podrà vindre acompanyada de vents forts i algun ruixat important. Les baixades de les temperatures serà més acusat a la nit, entre 5º i 10º C de davallada i per tant les primeres glaçades, mentre en les zones de les altes serralades de l'interior i dels Pirineus, arribaran les primeres nevades a partir de cotes entre 1.500 i 2.000 metres d'altura.
 
La previsió és que en la nostra zona - parlem del litoral valencià- les temperatures no superen molt els 25ºC, i a les comarques de l'interior valencià les màximes seran de 20º C.  I com no més fresques les nits. Les pluges escasses o inexistents.
 
I tot apunta a que eixes temperatures, un puntet més altes, ens acompanyaran en els dies que haurien de ser "l'estiuet de Sant Miquel", on no patirem massa calor. Almenys això diuen les previsions. I de passada dir, tots ho hem comprovat, que el dia s'ha fet molt curt i fa honor  a la dita popular valenciana de "Sant Miquel s'emporta el berenar al cel", amb una posta de Sol abans de les 20 hores.