L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 30 de setembre del 2020

L’Ajuntament i la Creu Roja enceten un projecte d’acompanyament per trencar el problema de la soledat en la gent gran


La soledat va ser un dels grans problemes del col·lectiu de risc que forma la gent gran durant el confinament que hem viscut, perquè els va incrementar la sensació de
soledat i va disminuir les relacions socials a causa del confinament o l’aïllament.
 
 L’Ajuntament de Tavernes i la Creu Roja, conscients d'aquesta situació, han encetat un projecte conjunt d’acompanyament a les persones majors del municipi per tal que puguen millorar, incrementar i consolidar la seua vida social, aprofundint en aspectes com el suport emocional, personal i preventiu. 

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha manifestat que “l’acompanyament a la gent gran del municipi és totalment necessari per a millorar la seua qualitat de vida davant la situació sanitària que vivim”, mentre la regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, ha destacat “la importància de la socialització de la gent gran per combatre la soledat, i fer un seguiment personalitzat de salut física i mental a un dels grups de risc per la COVID-19”.

No és pot obviar que la situació sanitària actual ha agreujat en molts casos l’estat emocional de la gent gran, i l'Ajuntament i Creu Roja pretenen que l'acompanyament presencial i telefònic per part dels voluntaris de l'ONG reactive, tant física com psicològicament, la vida de les persones majors de 60 anys.

El projecte s'iniciarà les pròximes setmanes, coordinat i supervisat per la Regidoria de Serveis Socials. Entre les activitats previstes destaquen l’acompanyament personal amb lectures i escolta activa, sessions formatives individuals per a millorar l’autoconfiança, la comunicació, l’adaptació o les habilitats socials, activitats de respir, hàbits saludables i salut constant (control de tensió, oxigen en sang i pes), oci al domicili i cridades telefòniques periòdiques per tal de constatar l’estat de salut dels usuaris.

El projecte ha previst també actuacions en cas de nou confinament, amb el proveïment a la gent major dels queviures necessaris per facilitar-los el dia a dia. Com que la soledat va ser un dels grans problemes d’aquest col·lectiu durant el confinament, s’impulsaran també sessions formatives de l’ús bàsic del telèfon mòbil per a familiaritzar la gent gran amb les videotrucades o missatges de text perquè puguen seguir en contacte amb les seues famílies.

La reunió de treball que ha servit per coordinar el projecte ha comptat amb l'assistència de l’alcalde Sergi González, la regidora Noe Alberola, el president de Creu Roja Tavernes i membres de Creu Roja València. També s'han mantingut reunions amb l’equip que durà a terme este projecte a Tavernes.