L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 24 de setembre del 2020

ACTUALITAT A TAVERNES I LA COMARCA: Els brots a les tres grans localitats

 

L'actualització de dades d'avui de la Conselleria de Sanitat, segons s'indica referida al dia 22, el dimarts passat, no ens ha ofert cap variació respecte a les dades que ja coneixíem a les poblacions de la Valldigna. Caldrà esperar demà divendres, a vore si dins de l'actualització de tota la setmana, varien les xifres. 
 
Per tant, les dades oficials existents, les que dóna la Conselleria de Sanitat en el seu web són:
 
Tavernes continua amb els 91 infectats des del passat mes de març, quan va començar el confinament. A hores d'ara tenim 22 casos actius, són les persones que estan incloses dins de l'apartat PCR+14 dies de confinament i continua en 13 defuncions, xifra invariable des de maig.

Barx té un total de 14 infectats des de l'inici de la pandèmia i ara mateix 11 actius PCR+14 dies quarantena mentre Simat són 15 persones les infectades en tots el temps de pandèmia i ara mateix tindria 1 persona PCR+14 dies de quarantena. Benifairó continua sense cap infecció durant tota la pandèmia.
 
 
SITUACIÓ AL DEPARTAMENT SANITARI: Els brots en les grans localitats
 
 
 
 
Al igual que a Tavernes i demés localitats de la Valldigna, la Conselleria de Sanitat no ha actualitzat tampod les dades i manté les del passat dimarts.
 
Malgrat aix, l'actualitat de la jornada ve indicada per la defunció d'una persona ingressada a l'Hospital Francesc de Borja de Gandia i que ha mort. Després de mesos sense cap defunció, n'hem registrat a la comarca 4 defuncions pràcticament en dies seguits. 
 
Gandia: 
 
Mentre tant Gandia continua sumant brots de Covid-19, en el que seria el major focus quan a brots de tota la comarca, i ahir mateix la Conselleria de Sanitat en confirmava un nou que afectava a 4 persones, d'origen social, i arribava a la xifra de 15 des de que va aixecar l'estat d'alarma. Aquests són els brots a Gandia
 

 
Gandia fins ara suma 588 infectats des del principi de la pandèmia i ara mateix té 84 infectats PCR+14 de quarantena. IA: 788/100.000
 
Oliva:
 
Per la seua banda la segona ciutat de població de la comarca Oliva, suma un total de 3 brots.
 

Oliva té fins ara 132 infectats des del principi de la pandèmia i 14 PCR+ 14 dies de quarantena. IA: 526/100.000
 
Tavernes:
 
En el cas de Tavernes, tercera localitat per habitants de la comarca, hem tingut 2 brots 
 

i tal com hem indicat dalt, tenim 9
1 infectats des de març i 22 casos actius PCR+14 dies de quarantena. Unes xifres de Tavernes que considerem estan d'acord amb els percentatges d'aquestes ciutats, fins i tot estàvem prou per davall d'aquestes, però els darrers dies hem patit un augment degut als dos brots que han pujat els PCR-14 dies. IA:530/100.000
 
El Departament ha vist també com s'han hagut de confinar durant 14 dies quatre aules de la comarca, concretament aules dels centres Borja Jesuitas, Beceroles i Benipeixcar de Gandia, i del Joanot Martorell de Xeraco, en detectar-se casos de contagi en un grup de convivència estable o grup bambolla.

Completem la informació amb la confirmació des de l'Àrea de Salut de Gandia de 20 nous casos de coronavirus detectats per proves PCR i que encara no estan inclosos en les dades del web (recordem que estan fins el dia 22).
 
Amb tot això el departament sanitari de la Safor ja passa de mil contagis des de la fi de l'estat d'alarma, dels quals, hi ha actius sobre els 230, o siga més de 800 persones ja han rebut l'alta.

L'Hospital Francesc de Borja de Gandia 
atén  15 persones, totes en planta. Dos pacients van rebre ahir l'alta i altres tres van necessitar hospitalització.