L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 12 de setembre del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Menys demagògia, més propostes i més hemeroteca


Els polítics que són incapaços de generar il·lusió, sense idees ni propostes,  busquen altres mitjans per a cridar l’atenció, encara que siga amb el recurs de la demagògia.

Els interessos de Tavernes, si depenen d’una llei estatal, es defensen en el Congrés de Diputats. Allí Compromís va votar NO, junt a altres forces polítiques, la proposta del govern de Pedro Sánchez de que els Ajuntament cediren a l’Estat els seus superàvits.

No es defensen els interessos penjant una pancarta a la balconada de l’Ajuntament, com demagògicament demana la portaveu del PP. Ni es defensen ara, ni abans, quan tampoc es va penjar per demanar la derogació de l’article 32 de la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària  i Sostenibilitat Financera, del govern Rajoy. Eixa llei ha impedit a milers d’Ajuntaments, com a Tavernes, invertir en obres del municipi perquè obliga a destinar el superàvit a pagar el deute als bancs.

Mai, mai, mai en cap plenari, ni en cap article de premsa hem escoltat la portaveu del PP posicionar-se en contra d’aquesta llei  de Rajoy que li va impedir a Tavernes fer inversions en la passada legislatura. Mai no va demanar al govern de Compromís que posara pancartes en contra de la llei de Rajoy,  tot i que per culpa d’eixa llei Tavernes no va poder fer inversions entre el 2012 i el 2018. 

Hemeroteca, senyora portaveu: Més bé, tot el contrari, podem llegir en moltes actes de plenaris  d’aquests darrers anys, que una vegada que el Ministeri d’Hisenda ens va permetre destinar una part del superàvit a inversions per la bona marxa de l’economia municipal –gràcies, senyor Benavent -,  ella votava NO i exigia al govern de Jordi Joan que pagarà deute, el deute que havia deixat el governs del seu partit. Quanta demagògia!

Recomanem, per l'interés d'ara, la lectura d’un article que publicàrem l’abril del 2018

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2018/04/lestat-de-la-questio-compromis-ha-de.html

 

Plenari abril 2018. Hisenda permet que Tavernes use 1'6 milions del superàvit a fer obres. Només Compromís ho vota a favor. El PP demana pagar deute.

Vosté, després d'aquestes actuacions, no pot donar lliçons, no té cap credibilitat en l'assumpte dels superàvits després d'estar anys que pagaren als bancs abans de fer inversions.

I arribats ací, hem de recordar que a l’últim plenari es va aprovar destinar 1’6 milions, o siga el superàvit, a pagar deute, eixe deute de 28 milions en global (bancs més altres) que va deixar el PP i que ara està en 4 milions. Per tant, Tavernes no té diners per cedir a l’Estat perquè, com exigeix l’article 32 esmentat, ja ha aprovat destinar-los a pagar el deute que va deixar el  seu partit.

Menteix i fa demagògia, senyora portaveu, quan diu: “ Afortunadament, gràcies a l'oposició encapçalada pel Partit Popular, estos estalvis es quedaran al poble”.  Eixos estalvis ja no hi són. Abans de la proposta del govern de Pedro Sánchez ja es va aprovar dedicar-los a pagar deute.

Més hemeroteca: Eixos diners d’ara  i tots els 24 milions que Compromís ha destinat durant 8 anys a pagar deute del PP, haurien vingut molt bé per a fer inversions i donar treball al poble! D’això, la portaveu mai no en parla.  

Un oblit o desconeixement per la seua part, potser perquè dedica massa temps a  rialletes i xerradates amb els companys en els plenaris.  I després a cobrar. A vore quin dia, dins de la transparència que sempre exigeix, demana que es publique les indemnitzacions que cobra per no presentar mai cap proposta seriosa per Tavernes i per fer demagògia constant dels temes municipals.

Si avui  parlem de superávit és gràcies a la bona gestió econòmica de Compromís els darrers anys. Això amb els governs del PP hauria estat impossible: tots els anys tancaven amb dèficit i deute, cada any més deute. Sí, ja ho sabem, hem escoltat Pablo Casado: “Yo era diputado por Ávila”. Efectivament, tots podem ser diputats per Àvila a l'hora de fer demagògia.