L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 10 de setembre del 2020

L'Ajuntament du a cap una regeneració ambiental dels ullals "Gran" i "de les Penyetes".


El projecte de recuperació de l' Ullal Gran i de Penyetes que du a cap la Regidoria de Medi Ambient, que dirigeix Mònica Palomares, de Compromís, va prenent forma gràcies al conveni firmat entre l'Ajuntament i la Diputació de València, i que ha suposat una inversió de 36.294 euros de l'ens provincial per millorar aquest singular espai humit.
 
 
Els treballs més importants han consistit en el desbrossament, dragat i neteja d'escombraries dels dos ullals (Ullal Gran i Ullal de les Penyetes, que es comuniquen entre si), aixi com la col·locacio d'una comporta, uns treballs que han aconseguit que l'espai oferesca al visitant l'aspecte que podeu observar en les fotografies d'ahir mateix.
 
 
 
La regidora de Compromís ha explicat que "s'ha desbrossat una superfície aproximada de 20.100 metres quadrats, s'han dragat els canals laterals en una extensió total de 1.290 metres lineals, i aprofitant s'han desbrossat i eliminat els arbres que dins dels canals obstruïen la circulació de l'aigua. També s'ha regenerat la zona pròxima a la comporta, on les filtracions existents en la mota feia perdre molta aigua a l'ullal, i per corregir-ho s'han col·locat postes de fusta tractada i malla geotèxtil".
 
 
Un dels treballs més cridaners ha estat la netejat de les escombraries que l'home ha anat llançant dins del toll d'aigua durant el pas del temps, i on la draga de l'empresa que ha dut a cap el treball ha tret rodes, botelles, garrafes, portes, bidons, trossos de fanals... en un total aproximat de 20 metres cúbics. Un detall que deixa ben a les clares la poca consciència cívica i respecte al medi ambient que, de vegades, tenim amb els nostres espais naturals.