L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.909
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 7.851

dimarts, 22 de setembre de 2020

INFORMEM d'un gran desconegut: el projecte de reurbanització de Blasco Ibáñez i carrer adjacents que s'inicia a octubre



Si no hi ha cap novetat negativa - pensem en les circumstàncies Covid-19, o temporals- el pròxim octubre han d'iniciar-se les obres corresponents a la reurbanització i millora dels carrers Blasco Ibáñez, Pintor Segrelles, Joanot Martorell, Pintor Salvador Abril, Joan de Joanes i Canal (plànol superior, carrers afectats). En aquesta primera fase s'arribarà fins el carrer Joan de Joanes, i el tram fins el canal s'executara amb la segona fase de finançament de la Generalitat. 

La reurbanització d'aquests carrers construirà un trajecte completament accessible des del final de l'Avinguda fins a la Goleta en fer noves les voreres i arreglar tota l'accessibilitat dels passos de vianants i accessos.  Aquest projecte, tal com hem explicat en altres ocasions, forma part del global del col·lector de la platja i vial perimetral.
 
Aquest projecte complementari de Blasco Ibáñez i carrer adjacents és d'una gran envergadura i importància per a aquesta zona, encara que són molts els ciutadans que no la coneixen potser perquè tothom ha vist sempre com a prioritari el col·lector, i això ha "tapat" unes actuacions que produiran canvis molts substancials per a millor en els carrers esmentats, sobre tot el trànsit de vehicles i accessibilitat.
 
El carrer Blasco Ibáñez i adjacents es reurbanitzaran amb millors voreres, fanals, mobiliari urbà i passos accessibles
 
 
Els antecedents del projecte
 
En la dècada dels anys 1960 es va executar la urbanització del sector nord de la Platja de Tavernes, és a dir el tram entre la fi de l’Avinguda i el canal.  Amb el pas del temps, i ja transcorreguts més de 50 anys, els problemes de la urbanització eren cada dia més evidents: voreres estretes, fanals que impedeixen el pas, problemes en accés a les voreres, trànsit de vehicles dificultós, entre altres. 
 
L'anterior legislatura, el Govern de Compromís va presentar al plenari de novembre del 2015 el projecte del col·lector enterrat per sota del nou vial perimetral de la platja, però va incloure la proposta novedosa d'aprofitar que, com que s’havien de construir col·lectors col·laterals als carrers adjacents que hem nomenat adés per arreplegar l’aigua pluvial, incloure la reurbanització i millora dels carrers de la zona i la solució dels problemes que tenen. 
 
El projecte es va aprovar amb  el vot majoritari de Compromís, PSOE i EU, però l'excepció va ser el PP que va votar en contra del projecte sense donar arguments.
 
El projecte recollia la voluntat de l'Ajuntament de solucionar els problemes existents quan al trànsit de vehicles, accessibilitat, il·luminació i urbanisme general de la zona. El carrer Blasco Ibáñez es convertirà d'un únic sentit, cosa que facilitarà ampliar les voreres del carrer. Però les millores també s’aplicarà als carrers adjacents que tindran voreres més amples, accessibles, amb lluminàries noves i altres millores d'equipament urbà. (vore el plànol que adjuntem, extret del projecte) 
 
 
 
 
 
El projecte 

El projecte del col·lector i de la reurbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents que du inclós, comprén un total de 595 pàgines format pdf amb tot luxe de detalls sobre totes les facetes de l’obra. Es pot consultar, com hem fet nosaltres, en la plataforma digital de contractes de l’Estat. D’allí hem tret el plànol on es concreta com seran els carrers esmentats, i allí hem pogut llegir:


"L’actuació descrita en el present projecte se situa en la zona nord del casc urbà antic de la Platja de Tavernes de la Valldigna, concretament al llarg de l'eix representat pel carrer Pintor Segrelles i la Ronda Platja, prevista en el Pla General del municipi i en execució a data de redacció del present projecte, així com els carrers Blasco Ibáñez i adjacents (Joanot Martorell, Pintor Ribera i Pintor Salvador Abril)... 

Portada del projecte (595 pàgines)  tal com es pot consultar en la plataforma de contractes de l'Éstat


... Aprofitant l'actuació, es procedirà a urbanitzar els carrers adjacents Blasco Ibáñez i Joanot Martorell, i els carrers Pintor Ribera i Pintor Salvador Abril sobre les quals a més s'executaran dos col·lectors de pluvials secundaris. Aquesta urbanització comportarà la repavimentació tant de zones asfaltades com de les superfícies de vorera, així com instal·lació de lluminàries, i la inclusió de diversos equipaments en la zona on es realitzarà l'abocament”. 

El projecte es va redactar, licitar i adjudicar a Aquagest,  que va iniciar l'execució de les obres el mes d’abril del 2019. El plec de condicions d’adjudicació assenyala que el termini d'execució són 20 mesos, amb paralització els mesos d'estiu per no molestar els veïns, amb la qual cosa es preveu que estiga acabat a finals del 2021.