L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 19 de setembre del 2020

Sico Fons: Crònica cultural de la presentació d'INSURRECTE, el nou disc d'Andreu Valor

 

A les deu i dotze de la nit, començà l’actuació del cantautor Andreu Valor i el seu equip. Fou, una vegada més, a la plaça de l’Escriptor Rafael Chirbes i com era d’esperar, acollí un bon  nombre de públic valldignenc i no sabem si d’altres contrades. Hi feia fresqueta (per fi!) i aquest públic, expectant, no va quedar decebut en cap moment. Els dos músics que l’acompanyaven, excel·lents, l’equip de so, immillorable, i l’Andreu, com ja sospitàvem, millor que mai.

 La regidora de Cultura, Encar Mifsud, havia fet, abans, un breu parlament, on a part dels deguts agraïments, recordà les mesures de seguretat que s’havien pres en tot moment. 

 

 

 No era la primera volta que ens visitava aquest cantant de Cocentaina i els que hem tingut l’ocasió de seguir-lo, podem constatar-hi una contínua progressió vers l’excel·lència artística. Allò més destacable d’aquest cantant? Una veu potent i ben modulada i unes lletres, les de les seues cançons, crítiques amb el sistema i plenes d’humanisme i poesia.

S’hi presentà el seu darrer treball, “Insurrecte”. I una a una ens regalà amb les seues cançons per a, tot seguit, deixar-nos entre bocabadats i admirats amb versions de clàssics tan coneguts com l’Halleluja de Leonard Cohen, “Venim del nord venim del sud” de Lluís Llach o la cançó popular i antifeixista italiana, Bella Ciao; tot cantat en valencià.

 A títol personal m’agradaria dir que em va sorprendre molt (o potser no tant) el comunicat que van fer a les xarxes, els grups polítics de l’oposició, on s’hi mostraven en contra de qualsevol esdeveniment cultural o musical. Tot això, és clar, pensant en les precaucions que cal tindre per la pandèmia provocada per la Covid-19. 

 

 Voldria dir que he estat en altres tres concerts més –concerts multitudinaris, segons el comunicat–, i m’atrevisc a afirmar que en aquests quatre concerts (dos en la Goleta i dos en la Casa de la Cultura) m’he sentit més segur que en qualsevol bar del poble. Les mesures de seguretat eren perfectes i escaients. Tot el públic amb mascareta, distància personal adequada, registre d’entrades i gel higiènic per a les mans.

 I em pregunte jo: si tan fort s’ho prenen, aquests partits, això de la seguretat, per què no demanen el tancament immediat de tots els bars del poble? O la prohibició de fer mercat? O el tancament de les botigues de productes no necessaris?

 

 

 Si no és així, no tindré més remei que pensar que la veritable causa que ha motivat aquest comunicat, és més política que preocupació per la salut de la ciutadania.

Però deixem-nos estar de política. i mentre no ho impedesca ningú ni cap virus, continuarem gaudint de concerts tan memorables com el que protagonitzaren anit Andreu Valor, Hèctor Tirado i Blai Antoni Vañó. Aquest i el públic foren els veritables protagonistes.

 La cultura també és un bé necessari.

 Sico Fons

Els vídeos