L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 15 de setembre del 2020

Joan Baldoví, de Compromís, exigirà una partida en els PGE per a la solució de la transgressió de les nostrs platges


El diputat al Congrés per Compromís,  Joan Baldoví, va estar ahir en la comarca en un acte de recolzament als pobles de la Safor-Valldigna que reclamen i exigeixen solucions definitives per a la transgressió de les seues platges al Ministeri de Transició Ecològica.

Joan Baldoví es va comprometre a demanar que els pròxims pressupostos de l’Estat contemplen una partida per engegar i executar un projecte global de regeneració a les platges de la comarca. No seria la primera vegada que Joan Baldoví fa aquesta exigència,  i durant el govern de Rajoy va presentar diverses iniciatives en aquest mateix objectiu, que els diputats del PP, els valencians inclosos, varen rebutjar.

El diputat de Compromís ha estat acompanyat per la secretaria comarcal de Compromís de la Safor-Valldigna i regidora de Xeraco, Jacinta Rubio, i pels alcaldes Sergi Gonzàlez i Àlex Ruiz, de Tavernes i Bellereguart respectivament, així com regidors i regidores de Tavernes, Guardamar de la Safor i Xeraco, entre ells el valler Josep Llàcer.

Davant el greu problema que representa la transgressió marina a la comarca, en especial a platges com les de Tavernes i Bellreguard, Joan Baldoví, manifestava que la solució no és moure arena, dur-la d’un lloc a l’altra, perquè els temporals se l’engulen  de seguida, i ací va recordar la darrer reposició, que als pocs dies un temporal feia desaparèixer, i les platges ara mateix no tenen arena.

L’extracció d’arena que efectua Costes en la platja de Xeraco, punt on es van reunir els representants de Compromís per fer palesa la situació,  ha estat criticada per la formació nacionalista, els representants de la qual remarcaren que el punt d’extracció de la desembocadura del Vaca  és una zona LIC i ZEPA de protecció ambiental, cosa que no s’adiu massa amb l’entrada cada dia de 200 camions per a carregar arena. De fet, el punt de reunió va ser el lloc d'on s'extrau l'arena.

“La solució passa per un projecte definitiu que ature la transgressió de les nostres platges, d’ací que anem a demanar, com ja hem fet altres vegades, que els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) contemplen una partida d’inversió per executar-lo” indicava Baldoví.