L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 14 de setembre del 2020

El particular mite mitològic grec de Sísif a Tavernes: la platja de la Goleta

 

Sísif, rei de Corint, va ser castigat per Zeus a l'infern, on després d’algunes malifetes i enganys a Hades (rei de l'infern), que no vénen al cas, va ser castigat a empentar per sempre una roca fins al cim d'una muntanya i veure que en arribar dalt, rodava cap aval per la fald de la muntanya fine el punt de partida. I així successivament, tota l'eternitat.

 

El nostre particular Sísif, el de Tavernes, es diu platja de la Goleta i la relació que té ara mateix amb Costes, on en lloc d’una roca, la condemna és haver d’abocar tones d’arena que, poc després, el mar s’engul. I així un any, dos, tres... 

 

La condemna de Sísif en el món de la mitologia grega de tradició homèrica no tenia solució, la Goleta (i per extensió la platja de Tavernes) sembla ser que sí, i només cal dur endavant els estudis i projectes, com en tants punts de la costa espanyola s’han fet, i que han permés recuperar platges fins i tot pitjor que la nostre. És possible? Clar que sí, si hi ha voluntat política des dels govern de Madrid, i Pedro Sánchez actua com durant tants anys no va voler fer M.Rajoy.

 

Mentrestant, l’Ajuntament de Tavernes, els veïns i usuaris de la platja estan farts, cansats de vore com es reposa arena, i com per l'acció de la transgressió marina (fenòmen pel qual el mar ocupa un terreny continental i desplaça la línia costanera terra endins) se l’engul.

Diu l’alcalde Sergi Sergi González en el seu perfil de Facebook que està demostrat que no és la solució, tothom sap que no és la solució, però Costes ara per ara no té cap pla millor com a solució.

 

I de nou les màquines, com vam avançar el dijous passat, han tornat a la Goleta: 20.000 metres cúbics i 120.000 d’inversió que amb tota seguretat el primer temporal fort del Mediterrani es tornarà a emportar. 

 

Acceptem l’argument que es fa una actuació que, més que regenerar la platja, es vol siga la primera línia de defensa dels edificis front a les DANAs de la tardor-hivern.  Ho podem acceptar, però com a  Sísif, l’any que ve serà més del mateix: tornar a pujar la roca (abocar l’arena) i quan estiga dalt (la platja reconstruïda), caurà la roca fins al punt d’origen (la DANA ho desfarà tot).

 

L’Ajuntament no té cap responsabilitat ni competència en la costa, ni pot iniciar actuacions ni projectes. Hem de mirar Madrid, que maneja i disposa els pressupostos i les actuacions, un Madrid que sembla més entestat a invertir milions d’euros en la costa vallera i de la resta de la Safor, quan sap que només són “draps calents” a les ferides d’uns malalts (les platges) que calen d’una bona hospitalització i, fins i tot, d’ intervenció quirúrgica.

Les fotografies són d'ahir, i en la Goleta com es veu de nou s'havia format un gran desnivell en la platja.