L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 27 de setembre del 2020

L'Ajuntament engega un protocol preventiu en les activitats esportives contra la Covid19


La prevista tornada a les activitats esportives una vegada passat l'estiu, i més enguany després de l'aturada de mesos per la Covid-10, ha dut a l’Ajuntament de Tavernes ha elaborar un protocol de prevenció contra el virus per a garantir la màxima seguretat possible l'ús de les instal·lacions esportives durant els entrenaments col·lectius i individuals, competicions i activitats esportives que tenen lloc a Tavernes.

Les mesures adoptades es van consensuar en una reunió celebrada fa uns dies en la qual van participar l’alcalde, Sergi González, la regidora d’Esports, Lara Romero, la regidora de Sanitat, Mònica Palomares, i professionals del departament d’infermeria del Centre de Salut de Tavernes, així com el tècnic d’esports.
 
Les mesures de prevenció que s'han coordinat amb els clubs del municipi per a minimitzar el risc de transmissió de la COVID-19 afecten, per exemple, als entrenaments que es faran de manera escalonada per a garantir la seguretat i el bon funcionament de les activitats, per a la qual cosa s'organitzaran en diferents grups i seran distints els torns d'ús en les instal·lacions municipals, que es desinfecten sempre en acabar un grup i torn.
 
Les mesures especificades en el protocol assenyalen que cada club disposarà d’un coordinador contra la COVID-19, responsable de fer complir les normatives municipal i de la Generalitat Valenciana en matèria d’esports. La creació d'aquesta figura permetrà que els protocols s'apliquen millor i més ràpidament.
 
L'alcalde Sergi González ha destacat que “l’Ajuntament continuarà treballant per a donar resposta a totes les qüestions relatives a l'evolució de la situació sanitària actual i per a garantir la màxima seguretat als veïns de Tavernes en cada una de les activitats”.
 
La nova regidora d'Esports, Lara Romero, que ha substituït fa uns mesos al regidor Josep Llácer va destacar el gran treball que havia realitzat la Regidoria d’Esports en circumstàncies tan difícils i complicades per a la pràctica de l'esport.
 
La regidora assegurava que "multipliquem els esforços i s'ha dissenyat un protocol que concreta les normes d'ús de les instal·lacions esportives i el funcionament dels clubs vallers seguint escrupolosament la normativa de les respectives federacions esportives”.
 
El protocol posa especial atenció a complir les normes d’ús de les instal·lacions referides a la puntualitat, el registre d'entrada, el document de responsabilitat individual, el control de temperatura abans dels entrenaments, l'ús regulat dels vestidors i la desinfecció del material esportiu de cada club, etc.