L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 13 de setembre del 2020

Una "Baixà" atípica inicia les Festes del Poble. La processó va ser claustral, a l'interior de Sant Pere: reportatge i vídeo

 

La tradicional processó de la “Baixà” enguany no s'ha pogut celebrar a Tavernes, tot i que sí que el Sant Patró, el Santíssim Crist de la Sang, està present a la parroquial de Sant Pere complint la tradició de presidir les Festes del Poble, al costat de la patrona, la Divina Aurora.

 

L'acte de la "Baixa", mai havia hagut de celebrar-se com es va fer ahir, en una celebració condicionada per la pandèmia i que, per la prohibició sanitària de celebrar actes multitudinaris, es va haver de celebrar dins del temple parroquial i també amb condicionants sobre el nombre d'assistents i mesures de seguretat.

L’Ajuntament de Tavernes i el mossèn de la parròquia de Sant Pere Apòstol, José Vicente Sellens, havien establer els actes a celebrar dedicats al Crist, i ahir tal com estava previst es va celebrar una processó claustral dins de l'església de Sant Pere, a la qual assistien l'alcalde, Sergí Gonzàlez, i membres de lo corporació municipal. 

 

El tabalet i la dolçaina, els nostres instruments nacionals, obrien el pas de la comitiva mentre les campanes del temple deixaven escampar els seus sons anunciant a Tavernes l'acte.

 

El recorregut per l'interior del temple acabava a l’entrada, i a la mateix atri del temple s'ubicava la imatge del patró per rebre l’homenatge devocional dels fidels i escoltar les seues pregràries, que cal suposar enguany aniran majorment dirigides a l'eradicació de la pandèmia.

Mossèn José Vicente Sellens, va recordar la intervenció del Crist en l'eradicació de l'epidèmia del còlera l'any 1885, un fet que precisament seria origen de les Festes Majors de Tavernes, i en el seu parlament demanava que protegira i guarda el seu poble, Tavernes, de totes la malalties i de la Covid-19, com havia fet altres vegades.

En el breu acte religiós a la porta del temple i en nom de la ciutat, tal com es pot escoltar en el vídeo, el mossén demanava pietat per les persones que han mort i guariment per als malalts, així com ajuda als científics que cerquen un remei i fortalesa a les persones que ajuden els malalts. També li pregava al Crist que donara ajut a tots els responsable que lluiten contra el contagi i la pau als que estan preocupats, amb un record també a les persones majors, i en general a tota la societat, que la seua Preciosa Sang siga la defensa i salvació, que transforme el dolor de la malaltia en  consol i esperança.

 L'acta acabava amb un castell de focs d'artifici.