L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 2 de setembre del 2020

Tavernes, un any més, inicia els treballs de neteja de rius i barrancs per facilitar el pas de l'aigua


La regidoria d’Agricultura que presideix el regidor de Compromís, Emili Enguix, ha iniciat els treball de neteja de la malesa del riu, especialment canyes, en una actuació que s’està duent en aquells punts del riu on la falta o poca aigua permet els treballs de la màquina retroexcavadora de propietat municipal.

“L’actuació pretén eliminar, en la mesura que nosaltres podem i la màquina pot treballar, tota la malesa, canyes i demés que facilita els taponaments. Actualment hem treballat en la part alta del riu, ja prop de Benifairó i també en el barranc de Malet, perquè en cas de fortes pluges l’aigua córrega sense entrebancs” ha confirmat Emili Enguix.

 

  

Altres actuacions han estat en la zona del pont del Camí Vell de Gandia cap al Caixer Riuet, per prevenir algun taponament en la zona dels ulls de l’autopista, i evitar que s’inunda una part del Camí d’Herrera.




Emili Enguix ha comentat que s’esperava l’actuació de la Confederació després que Tavernes ja havia completat la documentació, per executar una actuació semblant a la duta a cap a Benifairó i Simat, on es van eliminar les canyes. “Supose que la situació de confinament ho ha endarrerit. Esperem que l’any vinent aquest projecte estiga executar i ens evite fer la feina del matalafer: tots els anys fem el treball d’eliminació de canyes, i en pocs mesos han rebrotat”.

El regidor ha remarcat que l’eliminació de vegetació es du a cap en el centre del llit, en el punt on corre l’aigua, i no es tallen les canyes dels marges perquè efectuen una tasca de fixació de les motes i eviten despreniments. “Potser  vist des del pont o des de fora del riu sembla que no fem res però no es així, són moltes hores i hores de treball netejant la part central, per facilitar el pas de l’aigua” ha explicat el regidor.