L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 7 de setembre del 2020

ÚLTIMA HORA: De nou el temporal, producte de la DANA, asssota les nostres platges


 La DANA que afecta la part occidental de la Mediterrània ha començat també a actuar contra les nostres platges amb una mar bastant rebolicada tot i que, fins ara, no arriba a tindre l'onatge tan alt de finals d'agost. Així  i tot, tal com vam anunciar ahir, la previsió eren avui uns vents de l'est entre 40/50 km/hora, cosa que ja estan produint, i mouen més la mar. 

 

El vent bufa amb força en la platja

Caldrà per tant estar a l'aguait davant possibles afeccions a les nostres platges. En el cas de la Goleta la minsa barrera que constituïa l'arena ara no hi és pels efectes del passat temporal, i per tant les ones colpegen ja contra les edificacions. 

 

L'Ajuntament ha pres ja les primeres mesures davant un temporal que no sabem si pot anar a més, i aquest matí hem pogut observar la brigada municipal, ajudada pels contractats del SEPE, retirar tots els elements del mobiliari urbà, principalment passarel·les, deixant lliure les entrades per facilitar una hipotètica intervenció de la pala que tancarà les eixides a la platja. 

L'onatge sobre la Platja de Tavernes vist des del canal San Pablo

Gestions davant Costes i una reposició que, pensem, haurà d'esperar uns dies

Hem preguntat sobre si Costes tenia prevista alguna actuació després del temporal del final d'agost, encara que fora caràcter preventiu, i mitigar danys cara a possibles nous episodis de maror. 

Hem pogut conéixer que l'alcalde Sergi Gonzàlez va estar la setmana passada efectuant gestions davant Costes per conéixer precisament això: quina era la previsió d'actuació urgent en les nostres platges, a més de tornar a reclamar més prioritat en les solucions. 

 

Al final, s'havia acordat una actuació de reposició d'arena a partir d'aquesta mateixa setmana. L'objectiu principal més que recuperar la platja, quan la temporada es pot donar per acabada, era establir una franja ampla d'arena que puga servir de barrera de defensa davant els més que segurs temporals de la tardor i hivern. Inicialment s'havia previst una reposició de 20.000 metres cúbics amb  un contracte per procediment d'urgència sobre els 120.000 euros. 

 

Tal com s'anuncien les previsions de l'oratge, amb la DANA sobre aquesta part de la Mediterrània fins dijous, calculem que si s'actua serà a partir de la setmana vinent. 

Les fotografies ens informen de la situació a les 11 AM d'avui. Sí, sabem que són imatges molt repetitives i que són pràcticament igual que moltes altres que ja hem vist en passats episodis. Però són les que dóna l'oratge i és el que hi ha en aquest moment. Ara cal desitjar que la mar es mantinga així, que no vaja a més, i que el vent vaja amainant.