L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 4 de setembre del 2020

Què fer si has deixat de vore "A punt" : cal resintonitzar el televisor per canvi de freqüències


Si de sobte has deixat de vore "À Punt" en la teua televisió no es que s'haja espatllat l'aparell ni res semblant, sinó que hauràs de fer un recerca i buscar la nostra televisió al Canal 29  i resintonitzar-memoritzar en el televisor. Després tant si fas recerca manual com automàtica, recorda situar "À Punt" al botó número 9 del teu comandament a distància.

I que es deu eixe canvia? El canvi ve derivat de la implantació del  sistema de tecnologia 5G.  El 5G necessita més espai a la banda de la TDT,  i eixe espai ara l'ocupen molts canals de televisió, que han de canviar de freqüència per tal d’alliberar espai radioelèctric i, per tant, tots haurem de ressintonitzar les nostres televisions.

Cal algun ajust a l'antena? Les persones que viuen en una casa o pis unifamiliar i tenen antena individual no cal fer res més que sintonitzar els canals mitjançant el comandament del televisor.

En les finques amb antena col·lectiva el més segur és que un tècnic homologat haja de reajustar o canviar els mòduls TDT de sintonització i amplificació col·lectiu, i després cada veí ressintonitzarà el televisor de casa seua. Les comunitats de veïns poden rebre ajudes per pagar aquest canvis, i per això s'ha obert una línia de subvencions.