L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 7 de setembre del 2020

Els veïns de la Valldigna usen cada dia més els ecoparcs a l'hora d'abocar els residus domèstics



La regidora de Medi Ambient de Tavernes, Mònica Palomares, de Compromís ha confirmat un augment sobre el 20% en els residus domèstics deixats per particulars en els ecoparcs del consorci Ribera-Valldigna.

A la Valldigna hi ha tres ecoparcs en funcionament, un a Tavernes que dona servei als veïns vallers, un segon en terme municipal de Simat, però ubicat en la mateixa ratlla de separació del terme de Benifairó i que dona servei als veïns de les dues poblacions, i un tercer a la localitat de Barx.

Mònica Palomares considera que la bona resposta dels veïns de la Valldigna i la Ribera respon a un major grau de consciència mediambiental, també impulsada per les campanyes que s’efectuen des del Consorci, la major facilitat quan a horaris de l’ecoparc  i, sobre tot, gràcies al sistema dels “Ecopunts” que ofereix descomptes de la taxa provincial que pot arribar a 13 euros.

“El sistema és molt senzill. Cada vegada que un veí accedeix a l’ecoparc per deixar objectes, se li pren el DNI i el que aboca, de manera que això dóna “punts” acumulables en forma d’euros que es descompta de la taxa anual” ha recordat la regidora que ha animat als veïns i veïnes a continuar una pràctica que facilita el reciclatge i beneficia el medi ambient.

 

Amb l'ús dels ecoparcs ens estalviarem imatges com aquestes

La regidora de Compromís considera que els ecoparcs, més en el cas de Tavernes el servei durant cinc estades en la platja del camió “ecomòbil”,  duen a cap la seua missió a la perfecció i eviten que s’escampe pel territori mobles, electrodomèstics o residus contaminants i perillosos.

El Consorci ha donat a conèixer que són 120.000 els accessos de particulars als 26 ecoparcs que gestiona durant  el primer semestre de l’any, en un any tan especial amb un confinament domiciliari pel mig.

Les dades que maneja Mònica Palomares del mateix Consorci Ribera-Valldigna indiquen que s’havia arreplegat fins el passat mes de juny un total de més de 117.000 tones de residus, quantitat que contrasta amb els més de 97.000 totals arreplegats fins el mes de juny del 2019, un avanç significatiu. Els mesos de març i abril, amb 11.600 i 7.900 tones respectivament, foren de poca activitat per la pandèmia, però el mes de maig va haver un increment fins a les 21.000 tones, que continuava el juny amb vora 29.000.