L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 1 de juliol del 2022

Josep LLàcer, regidor de Foment, Urbanisme i Seguretat Ciutadana ens parla del projecte presentat al Programa Municipis Innovadors



Tavernes, tal com vam publicar ahir, ha estat una de les 6 localitats valencianes seleccionada per a participar en el Programa Municipis Innovadors, que desenvolupa la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Ahir va tindre lloc la primera jornada de treball a la qual va acudir el regidor  Josep Llàcer, de Compromís, en ser les àrees de gestió de la seua responsabilitat les que més estan implicades i afecten els objectius del programa. Amb ell manteníem una conversa on ens explicava la sessió d'ahir i els primers treballs duts a cap amb els representants de Gata de Gorgos, Elx, Orpesa, Vinaròs i Algemesí, les altres ciutats seleccionades.

 

Josep Llàcer ha considerat el programa com a “molt novedós” i que pren forma i embranzida seguint el camí de la innovació que ha traçat Europa amb objectius compresos dins del programa de Desenvolupament Sostenible o l’Agenda 2030,  en la qual ja participa Tavernes.

 

“El treball d’aquesta primera jornada s’ha desenvolupat a partir de tallers, on hem analitzat les necessitats de cada municipi, dins d’un treball conjunt on hem treballat dinàmiques de grup, i els distints municipis han plantejat les debilitats i  fortaleses, per a fer una posada en comú, on hem pogut comprovar que moltes de les necessitats són comunes” indicava el regidor de Compromís, que igualment assenyalava que cada localitat ha explicat els projectes en marxa i quins eren els objectius.

 

 

 

 

En el cas de  Tavernes, Josep  Llàcer, ens explicava que s’havia presentat un projecte sobre Seguretat Integral , que porta per títol “Tavernes més segura”. “És en aquest projecte on volem ens ajuden des del Programa d’Innovació. Serà un projecte que anirà des de la seguretat ciutadana, fins a la mobilitat, passant per la seguretat en les noves tecnologies, protecció de dades, firma digital i les bretxes de seguretat, com a línia bàsica de treball  en la innovació”.

 

El regidor va fer esment en el grup de treballa que “a Tavernes ja portem temps  treballant en la mobilitat urbana, en sostenibilitat, en el objectius  de desenvolupament sostenible i en l’Agenda 2030.  Són temes que hem tractat perquè s’ha vist que són prou comuns en la resta de poblacions, i no podem oblidar que en eixa línia maraca Europa el treballa a realitzar en un futur, dins dels objectius de l’Agenda 2030”.

 

Valoració positiva per tant de la participació de Tavernes i il·lusió en el treball a realitzar en pròximes jornades. Recordem que el Programa Municipis Innovadors és una eina per a identificar els reptes urbans actuals mitjançant un diagnòstic participatiu col·lectiu que permeta definir els models de ciutat i les àrees de rellevància de cada municipi, elaborar un marc estratègic o crear un catàleg de missions especifiques a dur a terme.

 

En tot aquest procés d’innovació, els municipis que hi participen compten amb el recolzament de la Direcció General d'Innovació de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana i la col·laboració del centre d'innovació Les Naus.

 

Elaboració pròpia