L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 24 de juliol del 2022

El Grup de Balls Populars va actuar ahir a la Fira de Sant Jaume que avui tanca les seues portes

 

Ahir dissabte, segon dia de la XXVIII Fira de Sant Jaume, un dia amb molta calor que retreia el veïnat a anar-hi als primers moments de l'obertura, quan el sol pegava de ple i aconsellava cercar l'ombra. Això anava canviant al llarg de la vesprada, quan el sol anava a la posta i les temperatures minvaven, moment que la fira s'omplia de gom a gom, especialment en el moment triat per l'actuació del Grup de Balls Populars la Vall de Tavernes, a les 21 hores.
 
 
 
 
 
 
Al sons dels nostres instruments nacionals,  la dolçaina i el tabalet, feren un curt passacarrer abans d'iniciar la seua actuació on cal destacar el grup de balladores menudes, que van participar en l'espectacle interpretant "Els arquets" i la "Jota d'Alfarp", arrancant forts aplaudiments dels espectador. 
 
Feia goig vore les evolucions de les menudes sobre el terra de la Plaça de les Palmeretes, i allò més important comprovar eixa continuïtat que cal per poder assegurar el futur del grup i sobre tot, i sobre tot la mantinença de la nostra música popular i balls tradicionals, cosa que moltes vegades no es valora. 
 




 
L'actuació dels majors va oferir una mostra variada del folklor valencià amb peces com el " Bolero de Castelló", el Copeo d’Ontinyent i la "Jota de Banyeres", seguida de peces tan tradicionals i conegudes com la "Malaguenya de Corbera" o el "Bolero de Guadassuar" i on va faltar el fandango amb el conegut "Fandango de tres".
 
Una excel·lent actuació, al so de la música tradional valenciana, més meritòria si cap per les circumstàncies climatològiques de tanta calor, car no hem d'oblidar que anar habillats en el vestit tradicional i damunt, haver d'efectuar els moviments de les danses, és tasca feixuga que les balladores i balladores van posar el màxim interés i el públic assistents ho va saber reconéixer amb forts i llargs aplaudiments. 
 
 
 
 
 
 
 
La fira va viure també al llarg de la vesprada distintes interpretacions de la xaranga vallera "Això ho pague jo", que amb la música dels seus components, molt joves,  animava l'espai de la fira.
 
Avui és el darrer dia de la fira, i per tant encara podem aprofitar per comprar molts dels productes tradicionals o acompanyar els menuts de casa perquè hi participen en les activitats infantils, tallers de manualitats i jocs de taula tradicionals, al temps que acostar-s'hi als tallers  didàctics que tenen com tema la Cova del Bolomor i que serveixen per a conéixer un poc millor com era la vida durant el Paleolític, o als tallers d’art de l’artista i escultor valler Jesús Martín-Lorente ‘Xule’ (de 20 a 21 hores). 
 
 
 
 
 
 
Avui, com hem dit 24 de juliol és el dia de la clausura de la fira, i podrem gaudir a partir de les 19  amb la musica alegre i festera de la batucada Vall-Tu-Kà, que amenitzarà la vesprada, mentre sobre les 22 hores la disparada del el tradicional castell de focs d'artifici, en el parc del Llac de la Goleta, tancara aquesta fira de Sant Jaume, recordada per haver coincidit amb plena onada de calor, tot i que a Tavernes és massa conegut que al voltant d'aquesta efemèride és temps de calor.
 
 
Elaboració pròpia