L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimarts, 5 de juliol del 2022

PLE JULIOL 2022: El consistori s'adhereix al comunicat de l'associació Aulodia en defensa de l'educació musical

 
El consistori valler, per unanimitat, ha aprovat una Declaració Institucional d'adhesió al comunicat que l'associació Aulodia ha elaborat comptant amb el suport de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), on es defensa de l'Educació Musical. Així mateix es demana que l'educació musical siga present en totes les etapes educatives en cas d’haver futures reformes. La resolució es notificarà a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i a les dues entitats esmentades.
 
El text aprovat,  davant l'eliminació de l'assignatura de Música obligatòria en tercer d’ESO i quedar com a optativa com a "creativitat musical" i l'optativa d'Arts Escèniques, Música i Dansa en quart d'ESO, assenyala que en una terra de música, com és el País Valencia, no te cap sentit eliminar i menysprear la formació que ens permet gaudir, entendre i participar en una fenomen cultural tan arrelat dins de la cultura valenciana com és la Música.

Així, el professorat de Música reivindica la necessitat de continuar formant a l'alumnat en esta matèria, no sols per ser una de les nostres senyes d'identitat com a societat, sinó pels beneficis que aporta, perquè la Música fomenta l'escolta activa, l'atenció, la concentració, el treball cooperatiu, l'esforç i la perseverança, al mateix temps que cohesiona als col·lectius i connecta a les persones. És l'àrea més integradora, inclusiva i transversal. 
 
 
 
 

També la música exerceix un paper fonamental en el manteniment de la llengua, cultura i tradicions pròpies. La seua pràctica, a través del cant, la dansa i la pràctica instrumental, afavoreix el desenvolupament de la capacitat lingüística, expressiva i psicomotriu dels adolescents. 

Per últim, el professorat remarca com l'educació musical millora la convivència, desenvolupa l'empatia, l'autonomia i l'autoestima de les persones. Ajuda a desenvolupar la creativitat i la sensibilitat estètica alhora que educa pel bon gust i el sentit crític dels futurs ciutadans.
 
Un altre aspecte de la música, segons la neurociència, és ser la millor gimnàstica pel cervell, ja que l'activa de manera global i permet guanyar plasticitat, creant noves i millors connexions neuronals. A més, activa la part emocional del cervell, que és fonamental per a poder crear aprenentatges significatius. 

Són els motius que al·ludeixen els professors de Música que s´han unit, al costat de músics, progenitors i associacions com Aulodia i la FSMCV per a demanar que es mantinga l'assignatura de Música i la Música en el lloc que es mereixen dins de la nostra cultura valenciana.
 
Elaboració pròpia