L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 25 de juliol del 2022

Temps de vacances, però abans parlem del nostre "pamflet", el qualificatiu que ens dóna la dreta local, i dels seus poders


Som en època de vacances, cal baixar el ritme, gaudir de la lectura, de la mar...  "L'estiu, el sol, la mar... " com cantava l'Ovidi. És temps per fer vacances i, si quan retornem a l'activitat,  la vida continua dura... doncs un altre cop de part dels bons, com deia l'Ovidi.

I és temps de fer balanç, més quan després ens trobarem en any electoral. Això ens du a la reflexió sobre el nostre treball i sobre la qualificació de "pamflet", que és com ens diuen despectivament els palmeros, els comentaristes de la dreta local i qui vol fer mèrits per anar en les seues pròximes llistes municipals.  No desprestigia qui vol el treball que fem, i això de "pamflet", venint d'on ve, és fins i tot un elogi. Els lectors, que no són babaus, saben massa bé discernir allò que són falsedats i quina és la realitat del que ací publiquem, dia a dia.  

D'ells no espereu notícies, ni publicacions argumentades i amb dades per rebatre'ns:  només la desqualificació, dir que som un "pamflet" perquè no som pas de la seua corda, ni del seu negativisme. És clar que no combreguem amb les seues idees polítiques, de fa 80 anys,  ni menys encara la seua visió apocalíptica i negativa de Tavernes: informem,  aportem dades i informació contrastada i seriosa.

Quan fem un balanç, ens recordem d'El Quixot i el "desfacemos entuertos", perquè desmuntem els seus “fake news” locals i aclarim qüestions municipals en base d'informació, documents i xifres. I quan "desfacemos entuertos",  deixem a la vista el treball que cadascú fa pel poble  i el poc profit que en trau Tavernes dels milers d'euros que paguem  perquè facen propostes positives, en benefici de tots i totes, en els plens. No n'hem vist mai cap.

Sempre hem tingut com a nord afavorir el dret que té la ciutadania a una informació diversa i plural i per això oferim altres visions, realitats i punts de vista sobre assumptes del poble. Un poble informat és un poble lliure i capaç d'elegir. I això no ho volen.  La dreta sempre vol un poble desinformat, on tot quede  en el comentari manipulador de carrer, en el tractament  en negatiu que ells hi fan.

Hem seguit sempre una línia concreta i clara. Els lectors i lectores la coneixen bé: temes locals, informació dels plens, dades contrastades, informes generals de temes vallers, no entrar en la privacitat personal de ningú...  cultura, història, tradicions de Tavernes. I seguirem així sempre.

“Estos, estos son mis poderes”, va respondre el Cardenal Cisneros a la noblesa castellana revoltada, mentre mostrava al seu representant un exèrcit disposat per a l’atac. Nosaltres no tenim cap poder. A nosaltres els poders en aquests 14 anys de publicació ens l'han donat i ens els donen els lectors i lectores. 

I com a exemple de la força dels lectors-es, nomes recordar els darrers mesos:  el mes passat, juny, 39.638 lectures de les vora 100 noticies publicades; i aquest més de juliol, i quan encara som a 24 i falta d'una setmana per acabar-lo, tot i que tanquem, ja en són vora 100 articles els publicats  amb més de 42.000 lectures.

Eixos són els nostres poders, els que ens atorguen els lectors i lectores. I això explica perquè la dreta ens tractar-nos de pamflet busca, per damunt de tot, el desprestigi davant els lectors. 

Bones vacances!!!