L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 7 de juliol del 2022

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El full d'excel, els impostos i els pressupostos , o si voleu, per a quan una proposta com cal del PP?

 

El mandra del PP apareixia de nou en el ple: baixar impostos. La seua portaveu no en sap altra, però ella continua sense oferir arguments, presentar cap estudi de quins impostos i quant i com cal baixar-los. D'això res de res.Sempre en negatiu.

El millor de tot és vore com el PP ha estat incapaç en 11 anys de presentar un pressupost alternatiu i una proposta concreta de baixada al ple per a debatre. Senyora portaveu, faça propostes amb xifres i números, presente un full d’excel explicatiu del pressupost que proposa i deixe de fer demagògia amb els impostos.

 

Quin programa econòmic té vosté? Tavernes el vol saber. Demostre que els 24.350 euros que porta cobrats de l’Ajuntament en la legislatura fins el passat abril, els aprofita per fer una proposta quantificada i seriosa. Fins ara no n’ha fet cap, només criticar i  arrossegar Tavernes al descrèdit en xarxes i premsa. I les conseqüències les està pagant l'economia local, l'hostaleria, els comerços i la platja.

“Parlar així és molt fàcil” li deia l’alcalde a la portaveu del PP, “però mai no ho plasma en cap full excel, ni ens ho concreta en partides”. Li ho va dir l’alcalde: presente al ple un full excel amb les propostes de la baixada, amb els comptes del PP. Fa anys que escoltem el mandra de baixar impostos en pressupostos, però en 11 anys  el PP mai no ha estat capaç de  presentar un pressupost alternatiu ni una proposta creïble, seriosa i quantificada dels pressupostos i la baixada que vol. Sobre tot quantificada en partides concretes.

 

Si alguna vegada en presenta un, no  prenga com a model els pressupostos del seu govern entre el 2007 i el 2011 perquè, tot i fer una revisió cadastral i cobrar el doble d’IBI, els pressupostos del PP van deixar l’Ajuntament en un deute de 28 milions i dèficits de tresoreria any rere any,  fins als  4’5 milions en un dels anys comptables.

 

Una baixada d’impostos implica la baixada d’ingressos municipal, o siga menys diners per a sous, obres, serveis, subvencions....  Si es baixen ingressos s’hauran de baixar despeses. ¿D’on retallarà el PP les despeses? Despatxarà funcionaris per alleugerir el cost salarial?. ¿Deixarà de contractar agents de la policia local o de comprar-los cotxes i material? ¿Disminuirà a la meitat els dies l’arreplegada de fem per rebaixar el cost? Deixarà de fer obres i inversions en la ciutat? ¿Apagarà les llums del poble i platja de nit per a estalviar? ¿O deixarà de subvencionar les entitats locals?  Eliminarà festes, actes culturals, espectacles...? Deixarà de fer manteniment de jardins i arreglar mobiliari urbà? Deixarà d’invertir en la millora i manteniment de les instal·lacions esportives i dels centres educatius públics? O és que les solucions del PP i l'únic que sap fer és en negatiu i criticar?  

 

Alguna decisió haurà de prendre si realment vol baixar impostos. Li ho repetim: menys ingressos són menys diners per a fer front a les obligacions de l'Ajuntament.  Per tant, ¿quin és el seu model de pressupost i el model econòmic que té per a Tavernes?. Pose's ja a la tasca, perquè els 24.350 euros que ha cobrat en tres anys són 24.350 motius suficients perquè per fi!!! mostre alguna proposta, que tot no siga com els 6 anys que du de portaveu, on només hi ha hagut crítica i negacionisme. I eixa actuació "tot en negatiu" - li ho repetim- ho està pagant l'economia local, l'hostaleria, els comerços i la platja.

 

Elaboració pròpia