L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 17 de juliol del 2022

El Festival "Pop al carrer" s'acomiadava ahir després de 18 edicions de bona música



El Pop al Carrer-Festival Desllunat, si les coses no canvien, ja és història. Ahir es va acomiadar de la Plaça de les Palmeretes, però realment el comiat era de 18 edicions de bona música, excel·lent música, de la qual hem pogut gaudir lliurement i de franc tot aquest temps. 
Un festival que, amb el pas dels anys, ha evolucionat, ha oferit diversos estils, i que ha vist també com canviava el perfil dels assistents en les successives edicions,  segons la programació.
 
 

 
 
El festival ha estat sempre una referència en el món musical valencià, gràcies també a eixa tasca impagable que ha efectuat la Casa Calba, i Francesc Burgos al seu endavant, i que ha permés  acollir espectacles i actuacions (permeteu-nos que recordem alguns noms tot i que siga un llistat llarg) d'artistes de renom com:  Pau Alabajos, Miquel Gil, Eva Dénia, Pau Riba, Arthur Caravan, CaboSanRoque, Llorenç Barber, Patricia Pardo, Pierre Bastien, Dr. Truna, Limotheque, Julio Bustamante, David Pastor, Òscar Briz, Gran Teatro Amaro, Transportes Hernández & Sanjurjo, Carles Pastor, Albert Sanz, Javier Vercher, Senior i el Cor Brutal, Oliva Trencada, Repercusión, La Siamesa, Arritmados, Mighty Jambo, El Petit De cal Eril, Clara Andrés, Pablo Novoa & Nono García, Herbanegra, De paper, Mike Cooper, Héctor Arnau, VerdCel, Emma Get Wild, Enric Cassases & Dons Simon i Telefunken, Paul Fuster, Thaïs Morell, Delên, Gener, Dani Miquel, Pepino Pascual, Rodamons Teatre, Pete Lala, La POP, entre altres.  
 
Com diguem a Tavernes "quasi res porta el diari" quan lliges eixos grups i músics, i veus com ara es tanquen les portes i tot s'acaba. Reconsiderar i continuar? No som qui per dir res, però si Tavernes ha fet una aposta per a ser ciutat de festivals, haurà  de ser conseqüent en el projecte global.
 
No podem deixar perdre oportunitats en forma de festivals que completen altres ofertes com "Sete Sois, Sete Luas", el "Cançons a la Mar", els concerts de la Banda al costat d'altres com Iboga, Mediterrànea, Sona Baixest, Festivern... tot i que això supose inversió i despesa. I ens recordem de Quevedo, "poderoso caballero es don Dinero", o aquella dita  popular de "pagant, Sant Pere canta"... 
 
 
 
 
 
 
 

"Pop al Carrer"  s'acomiadava ahir amb una tornada als origens: l'actuació d'Amanida Peiot, en la seua formació inicial:  Josep Lluís Escrivá (guitarra i veu), Francesc Burgos (guitarra i veu), Santiago Tormos (baix), Manolo S. Prinetti (bateria), Paco Mifsud (trompeta), Hugo Canet (saxòfon) i Gerard Vercher (saxòfon i acordió). 

El grup " ressuscitat per a l’ocasió" com va dir Francesc Burgos, ens va oferir un concert de 15 cançons. Però el bo i millor va estat quan, en un moment de l'actuació, van pujar a l'escenari tots els qui han ajudat al grup i a l’organització en les 18 edicions de "Pop al Carrer". Més endavant interpretaren una adaptació d’un poema de Martí i Pol, durant la qual va pujar a l'escenari Empar Talens, qui va fer l’adaptació, i va cantar fins i tot amb el grup.

 




 

Abans de l'actuació d'Amanida Peiot el grup valler "XII Twelve", formació vallera tot i que la cantant és de Gandia que beu del rock simfònic i progressiu amb tocs de música pop i electrònica, aconseguit combinacions de vegades intimista, de vegades explosiva. El grup, que va nàixer en el 2017, està integrat per Raül Pons (guitarra),  Joni Plana (bateria), Victor Palomares (baix) i Vanesa (veu).

Gràcies per tants bons moments i tant bona música que ens haveu compartit.

Elaboració i fotografies pròpies