L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 14 de juliol del 2022

El tram de via verda Cami la Dula-Rodona de les Oliveres està pràcticament acabat i amb senyals col·locades

 

 Tavernes... sempre en positiu

El Ministeri d’Agricultura continua, pas a pas, amb l'execució del tram en el nostre terme municipal de la via verda “Camí Natural Carcaixent-Platja de Tavernes”. Les actuacions darrerament s'han centrat ela zona del Camí la Dula, amb la instal·lació de la senyalització viària, després de l'habilitació de la via (vore fotografies) i eliminació del pal de telèfons que hi havia enmig només acabar la part d'Els Sequers.

 

 

 

L'empresa "Tragsa", executora de les obres, tal com ja hem informat va iniciar les actuacions en el terme  habilitant la via des de Benifairó pel costat del Camí Pla, per passar després a executar els trams urbans que discorren pels Sequers i construir la nova vorera que tanca la ciutat en l’Avinguda de Marjaletes. 


Actualment, es treballa en l'adequació del Camí la Dula  fins a la rotonda denominada de "les Oliveres", un tram on s'ha dut a cap una gran actuació entre el camí el mur de defensa per tal d’anivellar el terreny i que la via verda estiga al mateix nivell del camí. Una vegada en la rotonda, ja es pot apreciar el desviament que portarà la via verda per la zona del Teularet, vorejant la zona industrial i fins arribar a la carretera nacional, on es connectarà amb el carril bici en la zona dels ullals i seguir fins a l'estació del tren.

 

 

 

L'obra  és una obra  complexa per la diversitat de trams dins del nostre terme municipal i les dificultats que comporta cadascun, sempre diferent a l'anterior. Però cal pensar en quan positiu és perquè suposa establir nous llaços amb la Ribera, cosa que potencia la Valldigna i Tavernes, en especial per ser una obra que impulsarà i donarà valor al turisme local en unir-nos per via ciclista a la Ribera, amb la qual cosa obri les portes a un turisme més ecològic i respectuós amb el medi ambient. 

 

 

Cost zero euros amb mig milió d'estalvi gràcies a les gestions del govern de Compromís

El projecte de via verda "Camí Natural Carcaixent-Platja de Tavernes” es va iniciar bastants anys, en el 2013, impulsat per les dues mancomunitats de la Ribera a les quals es va sumar l'Ajuntament de Tavernes, que van aconseguir la implicació del  Ministeri i es contemplara dins dels projectes europeus de vies verdes, amb l'objectiu de recuperar el camí de l'antic trenet Carcaixent-Tavernes, en un primer pas, sense deixar tancada la possibilitat de continuar fins a Gandia i Oliva.

 

Estudi de plànols i alternatives sobre el terreny abans de l'inicia de les obres en el terme

Les gestions dutes a cap des de la passada legislatura pel govern de Compromís de l'Ajuntament a través de l'àrea d'Urbanisme, i en especial gràcies a la tasca del regidor responsable Josep Llàcer,  van aconseguir que el tram de Tavernes fora sufragat en la seua totalitat pel Ministeri, sense cap cost per a les arques municipals. El ple municipal, a proposta del regidor, va aprovar la cessió de l’ús i la disponibilitat dels terrenys per on transcorreria la via verda amb la qual cosa el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació va poder iniciar les obres en el nostre terme el passat 2021.

Les últimes gestions dutes a cap pel regidor Llàcer han estat dirigides a Tragsa i al tècnic del Ministeri perquè solucionen els problemes d'accessibilitat de dos passos de vianants de l'Avinguda de Marjaletes, que presenten un desnivell respecte al carrer. Tal como va informar en el ple, hi ha el compromís de l'empresa de corregir el problema abans de l'acabament de les obres.

Elaboració i fotografies de les obres de la Dula pròpia