L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 15 de juliol del 2022

RECORDEU: Avui tenim una cita amb el 18é festival "Pop al Carrer" amb concerts de "Lagartija Nick" i "Els Mox" a partir de les 20 hores



 
La 18a edició del Pop al Carrer-Festival Desllunat s'inicia avui amb la notícia que després de tants anys, deixa la plaça de les Palmaretes i s'acomiada. I ho fa amb una edició rockera, de tornada als orígens, amb la qual cosa es tanca el cercle, perquè també recupera el format de dos dies (15 i 16 de juliol) amb un cartell amb quatre noms complementat amb la participació del locutor i DJ Juan de Pablos, qui punxarà junt amb El Triangulista, habitual mestre de cerimònies.

El Pop al Carrer ha estat sempre una referència per als amants de les músiques populars contemporànies més alternatives, sent el primer festival indie de la comarca (sols cal esmentar a Arthur Caravan, Senior i el Cor Brutal, Conxita, Oliva Trencada o Mi#, entre molts altres, per a evidenciar el seu tarannà inicial). 

“Tant se val si fa vent o calor. Ells i elles, el nostre públic, són la raó per la qual hem aguantat tots aquests anys. Ni la pandèmia ha pogut amb nosaltres”, explica Francesc Burgos, director artístic del festival.  De fet, LaCasaCalba és, possiblement, l’únic projecte cultural de tot el País Valencià que ha pogut mantenir els seus festivals (un per cada estació) malgrat les restriccions sanitàries dels darrers dos anys. Aspecte que posa de manifest la fortalesa i viabilitat d’aquest model, basat en la proximitat, la sostenibilitat i l’escala humana de les coses. “Amb tot, és moment d’acomiadar-nos de tots vosaltres, fidel públic de la platja de Tavernes. I ho anem a fer recuperant el format de dos dies, amb una programació d’excepció i moltes ganes de diversió”, comenta Burgos. 

 El fil conductor del festival serà l'ambientació musical a càrrec del mític locutor de Radio 3 Juan de Pablos, que compartirà sessió de punxadiscos amb El Triangulista, habitual mestre de cerimònies del festival. El públic podrà arrodonir l'experiència amb un gastroespai amb beguda i menjar de proximitat cuinat al lloc. 

 

Juan de Pablos i el triangulista
 

Destacar també que per a aquesta edició especial, LaCasaCalba ha comptat amb la participació de Daniel Olmo, el que fora dissenyador gràfic de la casa i del festival, a més de vídeo-jockey en les primeres edicions, el qual signa el cartell d’aquesta 18a edició. I, així mateix, amb el suport tècnic d’Impacto Music, encapçalat, una vegada més, pel valler Suso Melo.


PROGRAMA AVUI DIVENDRES

DIVENDRES 15, 20:00 hores 

 

Lagartija Nick


 Lagartija Nick
 

La banda granadina Lagartija Nick, pilar fonamental del rock estatal, farà un repàs de la seua trajectòria quan es compleixen 30 anys de la publicació d'Hipnosis, el seu primer treball, un dels discs de debut més excitants del rock estatal; 25 anys d'Omega, el disc antològic amb el cantaor flamenc Enrique Morente; i una dècada de Zona de Conflicto, el final de l'enèsima etapa de la banda. Descàrrega sonora còsmica d’alt nivell poètic.


Els Mox


Els Mox


Nascuts l’any 1995 a Puçol, Els Mox compten amb una llarga trajectòria de directes, sobretot al País Valencià, però també a Euskadi, Catalunya i Mallorca. En 2014, amb Palifonies, van ser nominats en tres categories en la IXa edició dels Premis Ovidi a la música en valencià. I un any després publicaren el seu darrer treball Tuactes i rebomboris, premiat a la Xa edició dels Premis Ovidi com Millor disc de rock i, el tema ‘Si el poguera partir’ (en la que col·labora Pep Gimeno “Botifarra”), va ser premiada com Millor cançó. El concert se centrarà en ambdós, però també deixaran caure alguna cançó del nou LP que estan preparant i a punt d'enregistrar.

 

Segons la nota remesa per la CasaCalba