L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 18 de juliol del 2022

Les obres de la nova estació: tal com estan d'execució i les veuen els viatgers ara mateix



Les obres de la nova estació de Tavernes continuen, i usant un símil, tot en l'espai està potes cap amunt, Però potser el més cridaner siga contemplat la imatge actual de l'estació de sempre, aquesta que anys i anys ha servit per accedir a les andanes, comprar els bitllets o fins i tot per aixoplugar els viatges en cas de mal oratge: ara mateix està mig enderrocada, en l'estructura bàsica, pas previ per poder bastir una nova estació reformada integralment en el mateix lloc, però amb tots els avantatges i serveis que cal donar a una estació que serà completament nova i moderna.

Renfe ha habilitat al  costat d'aquesta estació un nou accés provisional, amb els seus torns d'entrada i eixida automàtics, i és ací on es troba la finestreta per adquirir els bitllets per al tren. Cal patir uns quants inconvenients ara per poder gaudir després d'un millor servei.

 

 

Tota la resta de l'espai, com es pot observar en les fotografies que publiquem, és un mar de materials de construccions maquinària, vehicles que van i tornen, etc. en un espai que abans ocupaven alguns construccions, cas de les naus elevades i cobertes que hi havia al costat de l'estació, i que foren les primeres en enderrocar-se per tal de condicionar el pas soterrat que permetrà passar d'un costat a l'altre de les andanes.

 “RENFE Viajeros SME SA” va adjudicar el febrer del 2021 les obres de la nova estació de Tavernes a “ECISA Cia. General de Construcciones SA” per un import total de 4.040.400 euros (impostos inclosos).

 

 


 
El contracte d'adjudicació marcava un termini de 14 mesos per a executar les instal·lacions, inclosa la nova estació. Això suposava una data d'acabament inicial que preveiem podia estar entre octubre-novembre del 2022, o siga d'ací quatre mesos, però ens temem que igual s'allargaran uns mesos més. Recordem que a més de vacances estivals, la pandèmia va obligar a endarrerir uns mesos l'adjudicació i molta 'obra executada ha estat en temps de pandèmia.
 
Com ja hem explicat en altres ocasions, el projecte executarà la reforma integral de l’edifici de viatgers, la prolongació de les andanes fins els 200 metres i, l'andana 2  gaudirà d'un eixamplament, amb línies de seguretat i el pis antirelliscant així com la reorganització de l’aparcament. També el pas de les vies, que ara es fa a nivell del sol amb evident manca de seguretat, es realitzarà amb un nou pas inferior, amb una escala fixa i un ascensor en les andanes, mentre es millorarà l’accessibilitat de l’estació i la renovació de la il·luminació en andanes.

 Elaboració pròpia