L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 7 de juliol del 2022

PLE JULIOL 2022: Si fóra pel PP i Cs no se celebrarien la majoria d'actes festius a Tavernes (VÍDEO)

El PP i Ciudadanos no van recolzar en el ple la proposta de la regidoria de Festes d’augmentar l’assignació pressupostària per a les festes del municipi al llarg del 2022. (Foto superior: el moment del seu vot). I per tant la majoria d'actes festius no es podrien celebrar per falta de pressupost. Ho expliquem de seguida, però abans cal saber dues coses:

1.  - La proposta no tractava només de les Festes del Poble de setembre, sinó era el pressupost per a tots els actes festius, de tota classe, que celebrarà Tavernes en el 2022.

2.   -   El pressupost del 2022 es va aprovar segons les possibles festes a celebrar en estat de pandèmia. Una vegada recuperada la normalitat, la regidoria de festes proposava recuperar també la normalitat quan a actes festius i tornar a les quantitats assignades en el 2019, abans de la pandèmia.

Una proposta per celebrar amb normalitat tots els actes festius de la ciutat, que Ciudadanos  convertia en una acusació al govern d'electoralisme i afirmava que “esperaven bones festes”, però ells no anaven a recolzar la proposta d'incrementar 40.000 per a tot l’any,  com tampoc la recolzaria el PP.

Doncs.... caldria que explicaren com es poden celebrar bones festes en el 2022,  que siguen com les del 2019 o el 2018, amb un pressupost disminuït pels anys de pandèmia, quan no es programaven quasi actes festius i menys massius, i més encara després de la pujada de preus que hi ha hagut. 

Unes xifres: El pressupost de l’Ajuntament de Tavernes per al 2022 és de 17.142.118,28 euros i eixos 40.000 euros d'augment per millorar i poder fer uns esdeveniment festius dignes i de qualitat en el 2022 significa un 0’23% en el pressupost.

L’alcalde Sergi Gonzàlez, responsable de la Hisenda Municipal, recordava això que “el pressupost del 2019 era més gran que el del 2022, reduït per la pandèmia. Tornem a la normalitat i la partida de festes ha de tornar a la quantitat que teníem”.

La regidora de Festes, Encar Mifsud, va haver d’explicar qüestions que són òbvies i que no caldria ni dir en un ple i menys quan són temes ja tractats en comissió: la partida de festes del pressupost és per a tots els actes festius que celebra Tavernes al llarg de l’any, no només per a Festes Patronals.

Però millor que nosaltres, us convidem a escoltar l’explicació de l’alcalde i de la regidora de Festes.

 


  Elaboració pròpia