L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 2 de juliol del 2022

RELATS D'ESTIU (III): La felicitat

 
La felicitat

Quan ella li va dir que no ho suportava més i que volia la separació, ell va intentar fingir indiferència i la va mirar amb odi. El seu alé feia una terrible sentor d’alcohol. 
 
—Escolta’m, escolta’m encara que només siga per una volta en la teua vida –deia ella amb un cert nerviosisme–. He intentat que el nostre matrimoni no se n’anara a fer punyetes; he fet tot el que he pogut. Em pots ben creure, però açò nostre no pot continuar... 
 
Ell, assegut en el sofà, mirava el televisor encés, subjectava un got de whisky amb la mà esquerra i el comandament a distància amb la dreta. 
 
Ella, dempeus al costat d’ell, seguia parlant i parlant:
 
—M’he passat mitja vida perdonant-te massa coses. Tot té un límit, però... i jo... jo... simplement no puc aguantar-ho més. 
 
Ell seguia esguardant, com hipnotitzat, la verda pantalla on uns hòmens amb calçons curts corrien darrere d’un baló. 
 
 —Per favor, digues alguna cosa –va dir ella. Els ulls se li havien fet humits–. No pots deixar de mirar eixe condemnat aparell? 
 
Molt a pesar seu, es va posar a plorar a llàgrima viva.
 
Ell, de tant en tant, la mirava de reüll amb un cert fastig. S’havia encés un cigarret i expulsava glopades de fum amb contundència i neguit. 
 
De sobte, els ulls se li van obrir d’una forma exagerada, els músculs de la cara se li van contraure i va fitar, expectant, el televisor.
—GOOOOOL!! GOOOOOL!! –que va cridar ell, amb joia i felicitat.
 
Es va alçar del sofà i va començar a saltar. 
 
—Visca, visca! Has vist això? Hem marcat, hem marcat un gol. Oeee, oee, oee, oeee! 
 
Ella es va torcar els ulls amb un mocador, va acotar el cap i se’n va tornar a la cuina. En aquells moments no existia en tot el planeta un home més feliç i ple d’amor.
 
 
Sico Fons 
 
Del llibre "Històries de la Vall" de Bonet Sichar Edicions