L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 22 de juliol del 2022

El 18é Pop al Carrer va omplir de gent i de música per última vegada el Parc del Llac

 

El Pop al Carrer, des de fa uns anys Festival Desllunat, ja s'ha fet gran i se’n va de casa: 18 anys després plega de la plaça que ha acollit aquest esdeveniment únic a les primeries de l'estiu a la platja de Tavernes. Una edició rockera, de tornada als orígens, ha servit este passat cap de setmana per tancar el cercle.

 

Els Mox

 Divendres 15 obria la nit la banda de Puçol Els Mox amb el seu  rock d’estil. Compten amb una llarga trajectòria de directes, sobretot al País Valencià, però també a Euskadi, Catalunya i Mallorca. Al seu repertori, temes de 'Palifonies', disc amb el qual van ser nominats en tres categories en la IXa edició dels Premis Ovidi a la música en valencià. Espai destacat també per a 'Tuactes i rebomboris' i alguna cançó del nou LP que estan preparant i a punt d'enregistrar.

 

Lagartija Nick

Donaren pas a una de les bandes més importants i singulars del rock estatal vinguda des de Granada, Lagartija Nick, els quals feren un repàs de la seua trajectòria quan es compleixen 30 anys de la publicació d'Hipnosis', el seu primer treball, un dels discs de debut més excitants del rock estatal; 25 anys d'Omega', el disc antològic amb el cantaor flamenc Enrique Morente; i una dècada de 'Zona de Conflicto', el final de l'enèsima etapa de la banda. Descàrrega sonora còsmica d’alt nivell poètic que va aplegar a un munt d'incondicionals.

 

Twelve

 Dissabte 16 arribava la versió més local amb dues formacions de la Valldigna. Primer, Twelve, rock simfònic i progressiu amb tocs de música pop i electrònica. I l'esperada resurrecció d’Amanida Peiot, banda que tancà el primer Pop al Carrer -tres dels seus components foren els impulsors del festival-, i que han tornat amb el septet multinstrumental original. L'actuació va rememorar aquell primer i únic disc dels de La Valldigna, que ja fou considerat per la crítica especialitzada com un dels millors discos valencians de l’any. 

Amanida Peiot

El fil conductor del festival va ser l'ambientació musical a càrrec de El Triangulista, habitual mestre de cerimònies del festival. El mític locutor de Ràdio 3 Juan de Pablos havia d'acompanyar-lo en les sessions de punxadiscos, però no va poder acudir per motius de salut. El públic va poder arrodonir l'experiència amb un gastroespai amb beguda i menjar de proximitat cuinat al lloc.

  

SOBRE EL POP AL CARRER

El Pop al Carrer ha estat sempre una referència per als amants de les músiques populars contemporànies més alternatives, sent el primer festival indie de la comarca (sols cal esmentar a Arthur Caravan, Senior i el Cor Brutal, Conxita, Oliva Trencada o Mi#, entre molts altres, per a evidenciar el seu tarannà inicial). Un espectre que evolucionà any rere any amb el canviant perfil dels assistents. LaCasaCalba és, possiblement, l’únic projecte cultural de tot el País Valencià que ha mantingut els seus festivals (un per cada estació) malgrat les restriccions sanitàries dels darrers dos anys. Aspecte que posa de manifest la fortalesa i viabilitat d’aquest model, basat en la proximitat, la sostenibilitat i l’escala humana de les coses. 

 

 

El festival més petit del món, el Pop al Carrer – Desllunat, és un esdeveniment ben singular que s'ha celebrat cada any, des de fa 18, a la vora de la Mediterrània, en la platja de Tavernes de la Valldigna. Es realitza a una plaça xicoteta, recollida, en un ambient tranquil i, alhora, acollidor i divers. Al Parc del Llac no hi ha cues, ni aglomeracions ni intoxicacions. Els artistes ixen al carrer per a apropar-se al públic. 

Any rere any ha presentat una acurada combinació musical i escènica, presentada amb edicions especials, que el fan gran en l'àmbit artístic i únic dins del panorama de celebracions culturals de música pop, entesa com a música popular contemporània. L'edició de 2022 serà l'última que tindrà com a punt de trobada la Plaça de les Palmeretes.  

 

 

En 18 anys han passat artistes de renom com Pau Alabajos, Miquel Gil, Eva Dénia, Pau Riba, Arthur Caravan, CaboSanRoque, Llorenç Barber, Patricia Pardo, Pierre Bastien, Dr. Truna, Limotheque, Julio Bustamante, David Pastor, Òscar Briz, Gran Teatro Amaro, Transportes Hernández & Sanjurjo, Carles Pastor, Albert Sanz, Javier Vercher, Senior i el Cor Brutal, Oliva Trencada, Repercusión, La Siamesa, Arritmados, Mighty Jambo, El Petit De cal Eril, Clara Andrés, Pablo Novoa & Nono García, Herbanegra, De paper, Mike Cooper, Héctor Arnau, VerdCel, Emma Get Wild, Enric Cassases & Dons Simon i Telefunken, Paul Fuster, Thaïs Morell, Delên, Gener, Dani Miquel, Pepino Pascual, Rodamons Teatre, Pete Lala, La POP, entre altres.

Aconseguírem allò que ens proposàrem des d’un inici: traure la gent al carrer per a gaudir de bona música, en un ambient tranquil i divertit. Ara, es fa gran i vola per buscar noves places

 Nota oficial remesa per l'organització. Les fotos indiquen són de XEPO WS