L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 9 de juliol del 2022

Ja la tenim ací: Segona onada de calor fins a mitjan setmana que ve



AEMET va emetre ahir un avís especial davant el començament de la segona onada de calor de l'estiu, que començarà aquest cap de setmana i que ens afectarà fins a mitjan setmana que ve amb força calor a tota la península Ibèrica. Tot i això, el País Valencià ens lliurem perquè el llevant impedirà, almenys en la costa, aquesta pujada tan forta.


En concret i textualment, l'avís d'AEMET que traduïm diu:
 
 La presència d'un extens i potent anticicló atlàntic centrat al sud-oest de les Illes Britàniques està afavorint una situació d'alta estabilitat en tot el país, amb una massa d'aire molt estacionària, que per l'alta insolació, està augmentant la seua temperatura. Aquesta situació s'espera que es mantinga en condicions similars, i per tant done pas a un augment gradual i progressiu de les temperatures, durant tot el cap de setmana. Aquest ascens tèrmic serà més acusat en l'arxipèlag canari. A partir del dilluns, s'espera que una DANA, que se situarà a l'oest peninsular, comence a generar una circulació de sud a nord, amb desplaçament d'una massa d'aire molt càlida, d'origen africà, en tots els nivells, de manera que és probable que a partir del dimarts 12 s'intensifique l'ascens tèrmic, almenys fins al dimecres dia 13. Durant tot l'episodi, les temperatures més altes s'aconseguiran en el quadrant sud-oest peninsular i a Canàries.
 
 
Mapa de temperatures previstes a la península la pròxima setmana

 

Per tant, situació d’estabilitat prolongada, molt de sol i bon oratge  durant bastants jornades almenys en la setmana que ve, però amb calor i xafogor a tota la península. Al País Valencià, com hem indicat,  màximes sobre els 35°C o inclús superiors en alguns punts de l'interior.  Tot i això, les nits s'esperen amb molta basca i amb temperatures mínimes per damunt dels 22ºC.

 

La temperatura de la mar en continu ascens, i ara mateix són més altes de les habituals temps arrere al principi d'estiu, una mostra més fefaent de l'escalfament global i que afecta especialment a mars tancades, com és el Mediterrani. Un mal presagi per a la tardor: més calfament de la mar implica més virulència a les possibles DANA que s'hi formen. Però d'això ja en parlarem quan arribe el moment.  


Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.