L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 15 de juliol del 2022

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament impulsa el voluntariat forestal per a previndre incendis

 
L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha iniciat una nova col·laboració amb el Grup de Muntanya Valldigna amb l'objectiu de dur a terme la primera edició de les jornades de voluntariat forestal, amb treballs de prevenció d’incendis en el terme municipal de Tavernes durant els mesos de juliol i agost.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i la regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, van destacar en la presentació que “és molt important treballar amb el Grup de Muntanya Valldigna la conscienciació ambiental per a conservar els entorns naturals del nostre municipi. D'ací que en els últims anys hem incrementat les accions i tasques per a protegir les nostres muntanyes”.
 
 
 
 

El voluntariat forestal desenvoluparà diferents tasques de control i vigilància dels paratges naturals, abocaments incontrolats al terme i també prestarà ajuda a les persones que venen a gaudir dels espais naturals de Tavernes si ho necessiten. Els voluntaris i voluntàries s’encarregaran d’informar i controlar els horaris de cremes de restes agrícoles de poda i matolls.

Les jornades es duran a terme durant els mesos de juliol i agost en el següent horari: dissabte 16 de juliol i diumenge 7 d’agost (de 10.30 a 13 hores), dimecres 20 de juliol i dimecres 10 d’agost (de 17 a 19 hores). Cal recordar que les dates es podran modificar tenint en compte la situació de l’oratge, i que les eixides es faran des del Pavelló Cobert "Carlos Pellicer".
 
 
 

Els participants en el voluntariat rebran una samarreta commemorativa de les jornades. Més informació sobre el voluntariat forestal i inscripcions al telèfon 685 633 185 o correu electrònic a grupmv@gmail.com.

Despús-ahir va tindre lloc una xarrada informativa sobre prevenció d’incendis forestals a càrrec d’una tècnica de VAERSA, en la que va participar el Grup de Muntanya Valldigna, juntament amb l’alumnat del taller d’ocupació ‘Millorem l’entorn de Tavernes IV’, membres de la corporació municipal i dels cossos i les forces de seguretat.


 
Segons el Gabinet de Premsa i Comunicació 14/07/2022 18:29