L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 4 de juliol del 2022

CONFIRMACIÓ: Les Creus i l'Ombria són de titularitat pública, mai no han estat propietat privada. (Actualitzada a les 12.00 hores)


Efectivament: Les Creus i l'Ombria han estat i són de titularitat pública, mai no han estat propietat privada, tot i l'error que ha provocat enrenou a Tavernes en interpretar, pensen que equivocadament, una sentència judicial.

Una sentència judicial que obliga a la Generalitat a deixar de considerar i excloure com a "mont públic" una parcel·la de vora els 8.500 metros quadrats, i per tant no pot qualificar-la com a mont de domini públic en ser privada i s'ha de tornar la propietat als seus legítims propietaris, l'empresa Arimaq,  segons ens ha confirmat el regidor responsable d'Urbanisme i Planificació del Territori, Josep Llàcer. (Fotografia superior, captura de Google maps i aproximadament la zona de litigi)

Per tant el titular de la noticia que hem pogut llegir aquests dies i que indicava que Les Creus i l'Ombria de Tavernes deixaven de se terreny públic no té cap fonament ni es basa en la realitat. I és que ni tan sols afecta la parcel·la a eixes partides del terme, perquè es troba ubicada a la zona del Massalari.

 

La història arranca quan la Generalitat actualitza i efectua un catàleg del mont public valencià, on s'inclou lògicament el de Tavernes, i qualificava com a mont public i per tant de titularitat pública una part de la parcel·la corresponent, més o menys,  a la  cantera del Massalari, on està ubicada l'activitat de l'empresa MGM. L'empresa va recórrer i va anar a judici, on va poder demostrar la propietat dels terrenys i per tant guanyava el judici, i ara el Consell per Decret exclou la parcel·la del catàleg esmentat.

Tot l'assumpte, com es pot apreciar, correspon a un litigi entre un particular i la Generalitat, i no té res a vora amb cap actuació de l'Ajuntament, tot i les alarmes que s'havien donat en la nostra població al escampar-se la notícia. 

 

Última hora: 12:00 hores


S'ha rectificat avui 4 de juliol el titular de la noticia original publicada el passat divendres, dia 1 amb un text acordat a la realitat.


Elaboració pròpia