L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 12 de juliol del 2022

L'onada de calor s'allargrà fins el pròxim diumenge o dilluns de la setmana vinent amb nits de caràcter tropical

 
 
L'onada de calor s'allargarà, segons les previsions, tot al llarg de la setmana. Inicialment i com vam publicar, es pensava que acabaria dijous, però no serà aixi: tindrem calor fins diumenge i es pot convertir en l'onada de calor de més durada que és coneix. (imatge superior, últim avís d'AEMET)
 
La pitjor part s'espera a la zona central i l'oest peninsular on dimecres/dijous, i sempre en relació amb la temperatura mitjana d'aquestes dates, hi haurà temperatures que estaran de 10 a 15º C per sobre del normal.  I eixe dimecres i també dijous pot dur a rècords a Andalusia, Extremadura i centre i sud de Portugal amb termòmetres que poden superar els 46º C.
 
 
 
 
I no cal ni dir que dormir serà complicat amb unes nits que s'esperen sufocants i que tal com avance la setmana el refredament nocturn anirà a menys i s'espera a partir de dijous nits tropicals en pràcticament tota la península, i en alguns punts sense abaixar dels 25ºC.
 
Tot i que el País Valencià sembla que queda un poc al marge, més que res la zona litoral on els vents marins minvaran l'excés de calor, cal saber que AEMET ja ha activitat avui els primers avisos per temperatures que podran superar els 38°C de màxima en comarques com la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat, la Canal de Navarrés, tot i que com hem dit el dia més calorós de la setmana s'espera per a demà dimecres, on es podrà arribar als 40°C en les comarques centrals de l'interior del territori valencià.
 
 
 
 
 
Caldrà estar atents perquè no sabem encara si la massa d'aire tan càlida es desplaçara cap al Mediterrani al fi de la setmana, així com a altres punts d'Europa on hi ha la possibilitat que a finals de setmana o inicis de l’altra hi hagen temperatures per damunt dels 40°C o propers a eixos valors a llocs insòlits com França,Països Baixos,Regne Unit,Alemanya,Polònia, Suècia etc….
 
I les alarmes es disparen quan pensem que són episodis cada vegada més freqüents en els últims anys...
 

 Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.